blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Barbecue
Vis

2 personen


30 min


  • 2 stuks verse forel
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el koriander, gedroogd
  • 1 hele citroen
  • Citroensap van een ½ citroen
 

Verse forel van de barbecue Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Gegrilde forel is een echte aanrader voor visliefhebbers. Een heerlijk recept voor op de barbecue! Met een snijschijf maak je in enkele seconde mooie dunne plakjes citroen. Hiermee vul je de buikholte van de forel op. Met de Kenwood multimolen maak je in een handomdraai een mooie kruidendressing om de forel mee in te smeren. 

Bereidingswijze:

1. Was de forel af en dep droog.

2. Doe de olijfolie, knoflook, koriander en de citroensap in de maatbeker van de multimolen. Bevestig de multimolen op het hoge snelheidsaansluitpunt. Mix ongeveer 30 seconden op maximale snelheid tot een mooie dressing.

3. Haal de hele citroen door de foodprocessor met snijschijf om plakjes te snijden. Zo krijg je mooie dunne plakjes citroen.

4. Strooi wat zeezout op de huid en in de buikholte van de forel. Besmeer de forel aan de binnen- en buitenzijde met de dressing.  Leg dan de citroenschijfjes in de buikholte.

5. Plaats de forel in een visrekje. Gril de forel aan beide kanten in ongeveer 12 minuten gaar.

Kenwood & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!  

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie