blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Barbecue
Vlees

10 personen


60 min


Voor het barbecue vlees:

  • 600 g varkens- en/of rundvlees (25% vet vlees en 75% mager vlees)
  • Scheutje oude jenever of andere drank naar smaak
  • Gemalen zwarte peper
  • 3 appels
  • Gedroogde cranberry’s
  • Piment poeder
  • Zeezout
  • Roomboter
  • Salie
  • Paprika
  • Rode ui
  • Darmen, verkrijgbaar bij de slager (2 meter is genoeg voor ongeveer 15 worsten)
  • 600 g gehakt voor gehaktballen
  • Paar teentjes knoflook
  • Platte peterselie
  • Zout en zwarte peper


Voor de bijgerechten:

  • 2 komkommers
  • Wat suiker en water
  • Groene asperges
  • Ontbijtspek
 

Zelf je barbecue worsten maken Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Wat is nu leuker dan op een mooie zonnige zomerdag helemaal zelf je worsten, hamburgers en gehaktballen te maken voor een heerlijke barbecue? Met behulp van het vleesmolen opzetstuk voor op je keukenmachine is dit een erg gemakkelijke én leuke klus!

Bereidingswijze:

Het maken van de barbecue worsten:

  • Snijd de appels in kleine stukjes en bak in ruim roomboter. Voeg een scheutje oude jenever toe zodra de appels slap worden. Schep de appels in een schaaltje, samen met wat gedroogde cranberry’s. Zet deze koel weg.
  • Bevestig de vleesmolen op je keukenmachine en druk het vlees er voorzichtig door. Pak om en om vet en mager vlees.
  • Voeg de appels met de cranberry’s, zodra deze afgekoeld zijn, bij het vlees met gemalen zwarte peper, wat salie en piment poeder. Kneed dit rustig door tot alles goed gemengd is.
  • Wel de darmen in een bakje water tot ze lekker zacht en soepel zijn, spoel daarna goed af. Spoel ook de binnenkant goed, om het zout waarin de darmen bewaard worden bij de slager, weg te spoelen. Doe hiervoor wat water in de darm en schuif het water door de darm heen naar het andere uiteinde.
  • Bevestig de worstenmaker op je keukenmachine. Schuif de schoongemaakte darm over de worstenmaker.
  • Zet de machine aan op snelheid 1 of 2 en druk zachtjes het gemalen vlees door de worstenmaker. Draai de worst rond na ongeveer elke 10 cm.
  • De worsten zijn nu klaar om gebruikt te worden op de barbecue. Het is nog lekkerder om de worsten eerst nog een aantal uren in een gesloten zak in de koeling bewaren, zo trekken alle smaken er goed in. 

Het maken van de hamburgers en gehaktballen:

  • Meng door het gehakt een paar uitgeperste tenen knoflook, wat grof gesneden platte peterselie, een flinke snuf zwarte peper en een beetje zout. Maak hier balletjes van.
  • Druk een paar van deze balletjes een beetje plat om hamburgers te creëren. Ook de gehaktballen en hamburgers smaken het lekkerst als je ze nog even in een gesloten zak in de koeling bewaart.
  • Voor de vleesspiesjes: Plaats om en om een klein gehaktballetje en een klein worstje met daartussen om en om een plakje paprika en een ui ring.

Het maken van een frisse komkommersalade:        

  • Bevestig de Hoge snelheidsrasp op je keukenmachine, samen met de fijne snijschijf, om dunne plakjes te snijden (schijf nummer 4).
  • Schil de komkommers en zet de machine aan op snelheid 2.
  • Duw de komkommer één voor één zachtjes in de vulbuis. De komkommer zal vanzelf naar beneden zakken en in mooie dunne plakjes gesneden worden.
  • Pers 2 citroenen uit en voeg daar 3 eetlepels suiker aan toe. Doe deze in de multimolen of gebruik hiervoor een staafmixer. Mix alles goed door totdat al het suiker helemaal is opgelost.
  • Doe het citroenmengsel bij de gesneden komkommers, samen met een glas water. Zet deze een uur in de koeling.

Het maken van de groene asperges in ontbijtspek:       

  • Kook de asperges heel kort in wat water. Rol een paar plakjes ontbijtspek om de gekookte asperges.

De voorbereiding is klaar! Tips voor op de barbecue:

  • De worsten hebben een wat langere baktijd nodig dan de gehaktballen en asperges. Plaats de worsten dan ook als eerste op de barbecue.
  • Wanneer de worsten aan alle kanten al een beetje gebakken zijn, plaats je de gehaktballen en de vleesspiesjes erbij.
  • Als deze ook aan beide kanten bruin zijn geworden, leg je de asperges erbij.
  • Het opdienen kan beginnen, eet smakelijk!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie