blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Blender, sapcentrifuge of slowjuicer?

Zelf thuis verse sapjes maken is het helemaal tegenwoordig. Dit kan met een blender, sapcentrifuge of slowjuicer. Maar wat is het verschil? Wanneer kies je voor welk apparaat?

Blender

Met een blender kun je snel sapjes maken. Maar het resultaat is altijd een (redelijk) dikke shake. Met een blender worden ingrediënten gehakt en gemixt, het kan geen sap uit vruchten trekken. Voordat je de ingrediënten in de blender doet, moet je alles schoonmaken, schillen en de pitjes verwijderen. Een blender is ideaal voor een snelle smoothie, maar niet geschikt voor heldere sapjes.

Sapcentrifuge

Met een sapcentrifuge maak je gefilterde sapjes. Sommige apparaten hebben een extra grote vulopening, voor hele appels. Ingrediënten schillen is meestal niet nodig en pitjes kun je doorgaans laten zitten. Echter, klein fruit en vezelrijke groenten worden niet goed geperst. Doordat een sapcentrifuge snel en grof perst vliegen ze tegen de rand en komen bijna niet in je glas terecht. Een sapcentrifuge draait bovendien snel rond, met opwarming tot gevolg. Hierdoor gaan veel gezonde voedingsstoffen verloren. Een sapcentrifuge is perfect voor basic sapjes, maar niet geschikt voor bijv. tarwegras.

Slowjuicer

Last but not least: de slowjuicer! Slowjuicing is helemaal in. Het woord zegt het al; een slowjuicer perst langzaam, en dus zonder opwarming, waardoor alle vitaminen en mineralen uit de ingrediënten behouden blijven. Het werkt als volgt: een wormwiel dwingt het persmateriaal in een steeds kleinere ruimte. Hierdoor kan het sap onttrekken aan ingrediënten die helemaal niet sappig lijken, zoals tarwegras. De slowjuicer scheidt het sap volledig van de pulp. De sapjes zijn 100% natuurlijk en behouden de mooie kleuren van groenten en fruit.

Maar wat moet je nu kiezen? Dat is helemaal aan jou! Wil jij gewoon snel en gemakkelijke lekkere smoothies maken? Kies dan een blender. Wil jij snelle juices bereiden, dan raden wij je een sapcentrifuge aan. Maar wil je echt hele goede en gezonde sapjes maken, dan zul je het meest blij zijn met een slowjuicer.

Zoek je meer informatie over blenders, sapcentrifuges of slowjuicers? Bezoek dan de Kenwood website en lees alles over ons uitgebreide aanbod aan mooie stijlvolle blenders, sapcentrifuges en slowjuicers!

Geniet van je dagelijkse gezonde sapje!


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie