blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Coole weetjes!

Hoe warm is jouw koelkast? De meeste mensen weten dat niet. Dit is echter wel heel erg belangrijk, want de temperatuur van jouw koelkast bepaalt de houdbaarheid van je eten.

De juiste temperatuur van een koelkast is maximaal 7 °C. De meeste koelkasten hebben echter geen thermometer die aangeeft wat de werkelijke temperatuur is. In plaats daarvan hebben ze een knop die je in verschillende standen kunt draaien. In de gebruiksaanwijzing staat welke stand bij welke temperatuur hoort.

Heb je de gebruiksaanwijzing niet meer, dan kun je als vuistregel aanhouden dat de standenknop op ongeveer 60 procent van de maximale stand moet staan. Heb je dus een knop met vijf standen, dan zet je hem op 3. Over het algemeen geldt trouwens: hoe hoger het getal dat de stand aangeeft, hoe lager de temperatuur. De koudste stand is dus in dit geval 5.

 

WIST JE DAT...?

 

…de perfecte koelkasttemperatuur tussen de 3 à 4 graden is? Zo geef je vervelende ziektes als voedselvergiftiging geen kans. 


…vlees nooit buiten de koelkast mag ontdooien? Ontdooi vlees altijd afgedekt op een bord in de koelkast. 

…bederfelijke etenswaren als vlees, vleeswaren, taart en eieren altijd gekoeld bewaard moeten blijven?

…je bepaalde groenten zoals tomaat, komkommer en paprika beter buiten de koelkast kunt bewaren? En ook sommige fruitsoorten zoals meloen, citroen en avocado? 

…warm eten of drinken eerst moet afkoelen voordat je ze in de koelkast zet? Zo hoeft de koelkast niet extra te koelen en dat scheelt weer extra energie! 

…je moet oppassen met een slecht sluitende koelkastdeur? Een deur die niet goed sluit kan het klimaat in de koelkast flink beïnvloeden, waardoor eten sneller bederft. 

…je de koelkastdeur nooit te lang open moet laten staan? Dit kost onnodige energie!

…restjes niet langer dan drie dagen moet bewaren in de koelkast?

…je bereide etenswaren en rauwe etenswaren nooit bij elkaar moet bewaren?

 

Wat ligt er in je koelkast? Vul je ingrediënten hier in en kijk welke heerlijke gerechten je ermee kan bereiden!


Reageer

steyn 

Interessant!

Chantal 

Super interessant!

reageren

Plaats jouw reactie