blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Eenvoud op zijn best

Soms heb je even geen zin in poespas, maar wil je gewoon goed en lekker eten en dat snappen wij bij Kenwood. Ga daarom voor een echte authentieke klassieker. Het geheim van een goed basisgerecht zit ‘m in de ingrediënten, want ga je back to basic dan valt alles dat niet perfect is, direct op. Daarom geven we inspiratie voor een eenvoudig basisgerecht dat simpelweg op zijn lekkerst is met pure en verse ingrediënten.

Treat yourself
Er gaat niets boven een zelfgemaakte hamburger gemaakt met verse ingrediënten en kwaliteitsvlees van de slager. Een goede burger valt of staat immers met een goede basis, en dat is bij deze heerlijke guilty pleasure natuurlijk het vlees. Tip: het ideale vlees voor een burger moet mals zijn en voor 20 procent uit vet bestaan. Wanneer jij je eigen burger maakt, bepaal je helemaal zelf de smaak en weet je wat erin gaat. Daarnaast is het zoveel lekkerder dan een kant en klare burger uit de supermarkt. Met behulp van de Kenwood Vleesmolen als accessoire op je keukenmachine draai jij gemakkelijk je eigen gehakt met alleen het beste vlees. Het enige dat je hoeft te doen is het vlees in reepjes van ongeveer 2,5 cm snijden, zodat je het daarna door de vleesmolen kunt halen. Door gebruik te maken van de verschillende schijven bepaal je zelf de gewenste structuur van je burger. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders.

Liever geen vlees?
Ga je liever voor een vega-optie? Maak dan deze heerlijke vegetarische burger. Deze lekkere vleesvervanger met kikkererwten, knoflook, wortelen en uien is heel gemakkelijk te maken met een Kenwood Foodprocessor. Ook hier word je blij van, geloof ons maar!

Homemade saus
Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een goede homemade saus voor op de burger. Wat heb je nodig voor twee burgers? 3 el mayonaise (wist je dat je dit trouwens heel gemakkelijk zelf maakt met een staafmixer), 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn, 1 fijngesneden sjalotje en 1 fijngesneden augurk. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met een snufje zout, peper en wat paprikapoeder. Voeg tot slot nog een plakje cheddar toe aan en je burger is klaar!


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie