blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Het tijd is voor herfst hapjes!

Herfst is in volle gang, het wordt al eerder donker en dit betekent maar één ding. Meer tijd om lekkere dingen te bakken. De vraag rest “wat gaan we bakken?”

Appeltaart met bitterkoekjes

Als je een foto van herfst zou maken, dan zou je blaadjes van de boom zien vallen, iemand in een dikke trui met een lekkere kop koffie en een heerlijk stukje taart. Nu kunnen wij niet voor die trui zorgen, maar voor de taart hebben we een heerlijk recept!  

Ingrediënten:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 160 gram basterdsuiker
- 1 kg elstar appels
- 30 gram suiker
- 50 gram rozijnen
- 50 gram gedroogde cranberries
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- Snufje zout
- 100 gram verkruimelde bitterkoekjes

Benodigdheden:
- Springvorm
- Keukenmachine
- Deegroller

Bereidingswijze:
- Doe het bakmeel, boter, basterdsuiker, snufje zout en 3/4 ei in je keukenmachine, bevestig de deeghaak en kneed tot mooie deegbal.
- Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit en bekleed de springvorm.
- Snijd de appels en meng met de kaneel, suiker, rozijnen, cranberries en verkruimelde bitterkoekjes.
- Doe het appelmengsel ook in de springvorm.
- Maak reepjes van het deeg dat je apart hebt gehouden en leg deze over de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met het resterende ei.
- Bak 75 minuten in de oven op 170 graden.

Wil jij meer recepten van ons zien? Kijk dan hier voor al onze recepten!


 

Speculaasbrokken

Over een paar weekjes komt de goedheiligman weer binnen in ons land. De pepernoten liggen al sinds september in de winkel maar nu mag het echt. Een leuke variatie hierop zijn knapperige speculaasbrokken. Doortje heeft op haar website een geweldig recept geschreven om de perfecte speculaasbrok te maken!

Ingrediënten:
- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 280 gram bruine basterdsuiker
- 500 gram Zeeuws of tarwebloem
- 5 gram zout
- 2 theelepel baking soda
- 1 eetlepel citroensap
- 50ml melk
- 16 gram speculaaskruiden
- 1 eetlepel azijn
- 1 ei
- Huishoudfolie

Benodigdheden:
- Keukenmachine

Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een samenhangend deeg hebt.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en verpak deze in huishoudfolie.
- Laat het deeg minstens 2 uur koud worden in de koelkast, het liefste 24 uur want zo trekt de smaak goed in het deeg.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kneed het deeg even goed door en rol uit tot een plak van circa 5 mm dik, verdeel in 3 stukken en leg deze op de bakplaat met 1 cm ruimte tussen de stukken.
- Klop het ei los en smeer de bovenkant van het speculaas hiermee in.
- Bak het speculaas gaar in circa 45 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Bewaar het speculaas in een luchtdichte trommel.

Wil jij meer recepten van Doortje zien? Klik dan hier voor haar website!

 

1 Persoons cheesecake

De elfde van de elfde wordt steeds meer bekend als singles day, de dag om jezelf is lekker te verwennen! Persoonlijk zijn er weinig dingen waar ik zo van kan genieten als een lekkere cheesecake met een kopje koffie, hemels. In het recept van Monique lees je hoe jij een cheesecake kan maken voor niemand minder dan jezelf. Ps, hij is ook nog eens gluten en lactose vrij.

Ingrediënten:
- 3 glutenvrije biscuits
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 pakje lactose vrije slagroom van 200 ml
- 2 blaadjes gelatine
- 1 tl vanille poeder
- Half pakje diepvriesfruit mango (of andere naar keuze!)

Benodigdheden:
- Een hele kleine springvorm
 

Bereidingswijze:
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Doe de slagroom, diepvriesfruit en vanille in een pan en zet op laag vuur aan.
- Smelt twee eetlepels kokosolie en verkruimel hier de koek in.
- Prak met een vork goed fijn en zorg dat alles een beetje nat is van de olie. Bekleed nu je springvorm hiermee (ik heb geen bakpapier gebruikt maar je kan dit voor de zekerheid doen).
- Zet het bakblik even kort in de vriezer zodat het vast wat kan uitharden.
- Als de room zachtjes kookt neem je de pan van het vuur en pureer je het fijn met de staafmixer.
- Knijp de gelatine blaadjes uit en roer het met klopper goed door elkaar totdat het helemaal is opgelost.
- Laat de room afkoelen door het in een gootsteen met koud water te zetten.
- Na ca 10 – 15 minuten haal je de springvorm uit de vriezer en kan je de room er bovenop gieten.
- Zet in de koelkast en laat opstijven voor een aantal uur.

Wil je meer recepten van Monique? Klik dan hier voor haar website!

 


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie