blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Je met Kenwood heerlijke Pasta kan maken?

Onze fan Dimitri houdt regelmatig workshops bij hem thuis. Tijdens deze workshops deelt hij zijn passie en inspiratie met de deelnemers en laat hij zien hoe veelzijdig de Kenwood machines zijn. Deze keer ging hij met de groep heerlijke Cannelloni maken.

De workshop begon met het maken van het deeg. Het deeg wordt uiteraard zelf gemaakt door de deelnemers met hulp van de Kenwood keukenmachines.  Terwijl het deeg aan het rusten was liet Dimitri zien hoe de lasagnemaker gemonteerd werd op de keukenmachines.

Maar wacht, we zijn Cannelloni aan het maken, waarom hebben we een lasagnemaker nodig? Cannelloni is een Italiaans gerecht waar verse plakken pasta om een mix van verschillende ingrediënten wordt gewikkeld. Zo kan je vulling bestaan uit spinazie en ricotta, courgette en champignon of een lekkere kaas mix. Deze laatste gebruikt Dimitri in zijn workshop. De meeste workshop deelnemers waren onbekend met de Kenwood producten. Dimitri is een van onze Kenwood helden en kon haarfijn uitleggen hoe je je deeg het beste maakt en welke Kenwood apparatuur je het best kan gebruiken, hierdoor verliep het uitrollen van het deeg erg gemakkelijk.

Vervolgens werden de deegplakjes gedroogd, op maat gesneden en kort gekookt. Een leuke variatie op de deegplakjes is om een paar gekleurde strookjes deeg toe te voegen. Deze kan je, tijdens de laatste keer uitrollen, toevoegen aan het normale deeg voor een leuk en kleurig effect! Patricia, onze andere Kenwood held, was ook aanwezig op de workshop. Naast zelf de workshop te volgen hielp ze de deelnemers en gaf advies over hoe je alles uit de Kenwood machines kan halen.

Tot slot werden de deegplakjes om de kaasvulling gerold, in een ovenschaal met tomatensaus geplaatst en vervolgens voor twintig minuten in de oven gezet. De Cannolli zag er verrukkelijk uit toen deze uit de oven kwam. Met een grote glimlach sloot Dimitri de workshop af. Hij vroeg aan een van de deelnemers hoe ze het werken met de Kenwood keukenmachine vond; “Ik wist niet dat dit allemaal mogelijk was met zo’n machine. Ik dacht dat je het alleen kon gebruiken om deeg te kneden. In het begin is het even wennen op welke knop je moet drukken/draaien. Maar als je dat eenmaal weet gaat het bijna vanzelf.”.

Wil jij stap voor stap zien hoe je deze lekkere Cannolli maakt? Klik dan hier voor het volledige recept. Hier vind je ook alle machines en accessoires die zijn gebruikt tijdens de workshop.
Deel ook gerust jouw ervaringen met de Kenwood machines in de reacties hiernaast.


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie