blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Koken nog gemakkelijker en leuker kan zijn?

Koken is vaak al ingewikkeld genoeg. Deze tips en weetjes kunnen een goede raadgever zijn, waardoor koken net iets gemakkelijker en leuker wordt!

Duurt het ook dagen voordat jouw zogenaamde 'eetrijpe' (volgens het label) avocado écht eetrijp is? Maak jij je zakje geraspte kaas ook nooit in één keer leeg en ligt de rest vervolgens weg te schimmelen in je koelkast? Zonde! Bekijk onderstaande tips en je zult je afvragen waarom je sommige dingen niet eerder hebt geweten!

Voeg aan het kookwater van aardappelen een klontje boter toe, dan zijn ze eerder gaar.

Eigengemaakte groentesoep smaakt beter als je de verse groenten van te voren even bakt.

Voeg een bouillonblokje pas op het laatst toe aan je soep of saus. Als je het blokje mee kookt, gaat het aroma verloren.

Is de andijvie of sla slap geworden? Snij dan een stuk steel af en leg de krop in water, de groente wordt dan weer fris.

Wil je een caloriearme gehaktbal? Voeg dan wat magere kwark toe i.p.v. paneermeel.

Wil je geen traanogen bij het snijden van uien? Leg de uien dan even in de koelkast of in de diepvries, snij de uien onder stromend water of onder de afzuigkap.

Koken zonder deksel verdrievoudigt het energieverbruik, dus gebruik de deksel.

Wil je geraspte kaas langer bewaren? Leg het in de vriezer.

Vind je asperges bitter? Kook dan een geschilde aardappel mee.

Is het ei wel vers? Een vers ei blijft in een pannetje water op de bodem liggen en het oudere ei gaat zweven.

Een avocado is sneller eetrijp als je deze bij een banaan bewaart.

Verwijder bloem van een lepel en maatbeker met koud water. Bij het gebruik van warm water blijft de bloem plakken.

Snij de stelen van broccoli kruisgewijs in tot boven aan toe. De steel is dan net zo snel gaar als de bloemen.

Boter plakt niet aan het papier wanneer u het pakje enkele minuten in koud water legt.

Bestrijk de cake, voor hij de oven ingaat, met een beetje melk. Hij krijgt dan een mooie korst.

Heb je een paar druppels citroensap nodig, prik dan met een prikker een gaatje in de citroen en je kunt het nodige sap er uit persen.

 

Zo. Dit maakt koken een stuk gemakkelijker! Heb jij nog meer tips, deel deze dan middels de knop 'reageren'!


Reageer

Admin (L&L) 

Interessante weetjes!

reageren

Plaats jouw reactie