blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Masterclass Bakken van Chefkok London Loy

Chefkok London Loy heeft op zondag 10 december 2017 een gratis masterclass Bakken gegeven aan een grote groep geïnteresseerden, ter ere van het 100-jarig bestaan van de kookwinkel Oostendorp in Tiel.

London Loy ontdekte zijn kooktalent op de basisschool, waar hij een 9 kreeg voor zijn appeltaart. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot de chef die hij nu is. Hij werkte o.a. in het Amstel hotel in de keuken van Robert Kranenborg. Zijn kookstijl is down to earth streetfood met een verfijnd randje. Momenteel werkt London Loy bij het Volkshotel in Amsterdam. Je kent hem misschien ook van zijn YouTube kanaal SURI ANDERS of van zijn deelname aan de kookprogramma's 24Kitchen Food Truck Challenge met Miljuschka Witzenhausen in 2015 en 2016 en TopChef Academy in 2017. Sinds 2017 kunnen wij met trots zeggen dat London Loy ambassadeur van Kenwood is. Hij gebruikt de Chef Titanium keukenmachine dagelijks en kan deze krachtpatser inmiddels niet meer missen in de keuken. 

De masterclass Bakken heeft hij dan ook samen met zijn trouwe hulp, de Chef Titanium, gegeven. Ondanks de hevige sneeuwval hebben veel mensen het weer getrotseerd en werd de masterclass een groot succes. Buiten was het guur en koud, maar binnen in de kookwinkel was het warm en gezellig, dankzij de gastvrijheid van de eigenaren Huub en Ingrid en de innemende en enthousiaste persoonlijkheid van London Loy. London Loy wist op een vrolijke, maar serieuze manier het bakken onder de aandacht te brengen. 

Ter inspiratie voor de feestdagen bakte hij een no bake brownie. Een snel en gemakkelijk recept, zonder oven, en zonder de slagroom helemaal vegan. Een brownie die je zonder schuldgevoel kunt eten! De smaak is subliem en vrij van toegevoegde suikers dankzij de natuurlijk zoete dadels. Hier vind je het recept.

Aan het einde van de masterclass stond er een goed gevulde goodiebag voor de deelnemers klaar. Wij hopen dat iedereen genoten heeft! Iedereen die aanwezig was tijdens de masterclass Bakken van London Loy: hartelijk dank voor je deelname!

 

Ben je geïnteresseerd in toekomstige masterclasses? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie