blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
 

Wist je dat.. Word een keukenprins of -prinses met de nieuwe Kenwood Cooking Chef Gourmet!

Treed binnen in een nieuw culinair tijdperk. De mogelijkheden van de nieuwe en geavanceerde Cooking Chef Gourmet van Kenwood zijn eindeloos: mengen, kneden, kloppen, roeren, chocolade tempereren én koken met slechts één keukenmachine.

Kenwood introduceert: de nieuwe Cooking Chef Gourmet keukenmachine

Dankzij de unieke, energiezuinige inductietechniek met een temperatuurbereik van 20 °C tot 180 °C en 24 geïntegreerde programma’s kook je eenvoudig risotto, stoofpotjes, soezenbeslag, banketbakkersroom, tempereer je chocolade en meer! Deze keukenmachine helpt je om nieuwe recepten uit te proberen en oude klassiekers snel en gemakkelijk klaar te maken. Met de Cooking Chef Gourmet kun je élk gerecht tot in de puntjes bereiden!

Chocolade tempereren

Uniek aan deze keukenmachine is dat deze chocolade kan tempereren! Chocolade tempereren klinkt ingewikkeld als iets dat alleen professionele chocolatiers doen. Maar met het programma 'Chocolade Tempereren' kan jezelf heel gemakkelijk chocolade tempereren. Dit kan zowel met pure chocolade als met witte- en melkchocolade. Het tempereren van chocolade is eigenlijk niets anders dan het verwarmen, afkoelen en vervolgens weer terug opwarmen van chocolade naar een bepaalde temperatuur. En dat kan super makkelijk met de Cooking Chef Gourmet keukenmachine! In de gebruikershandleiding van deze machine staat het tempereerprogramma stapsgewijs uitgelegd. Zo maak je de lekkerste en mooiste bonbons, chocoladepepernoten, pindarotsjes of de welbekende Bossche bollen. Het voordeel van getempereerde chocolade is dat je een mooi, glanzend en krokant resultaat krijgt. Ongetempereerde chocolade glanst niet, smelt in je hand, heeft een korrelige structuur en kan lelijk wit uitslaan.

Breid je culinaire portfolio uit

Iedereen wordt een keukenprins of -prinses met de nieuwe keukenmachine van Kenwood. Zowel eenvoudige als verfijnde gerechten worden snel en gemakkelijk voorbereid dankzij 24 ingebouwde programma’s die automatisch de temperatuur, roerinterval en snelheid wijzigen. Op het makkelijk toegankelijke Lcd-scherm kies je met enkele klikken tal van recepten, van voorgerecht tot dessert. Kies het recept en volg de aanwijzingen. Zo simpel is het. De Cooking Chef Gourmet keukenmachine is ook manueel te bedienen zodat je op elk moment in kunt grijpen. De temperatuur kan handmatig aangepast worden en op interval worden gezet om tussentijds te laten roeren. De timer kan worden ingesteld van 5 seconden tot 8 uur kooktijd en de Cooking Chef geeft een seintje als jouw bereiding klaar is. Met de elektronische regelaar beschik je over 8 snelheden voor koude bereidingen en 9 rotatie-intervallen, van 5 seconden tot 5 minuten, voor warme bereidingen. Het toestel biedt ongekende ondersteuning bij het uitproberen van nieuwe recepten en terwijl de Cooking Chef Gourmet het werk doet kun je andere taken uitvoeren. Makkelijker kan het niet.

Inductie koken

In de basis van het toestel, onder de mengkom, zit de inductietechniek (1500 Watt) geïntegreerd. Daardoor neemt het apparaat niet alleen meng- en kneedwerk voor zijn rekening, maar kan het ook de bereiding van diverse soorten warme gerechten en delicate sauzen aan. Kenmerkend voor inductie koken is de precisie van de temperatuurregeling. Als de kom in gebruik is, wordt het circuit afgesloten door een speciale laag roestvrij staal in de bodem van de kom. Inductiekoken is daarom erg energiebesparend en ook de kooktijden zijn korter. De temperatuur van de Cooking Chef Gourmet laat zich nauwkeurig regelen tussen 20 °C en 180 °C. Het apparaat past het vermogen van het verwarmingselement automatisch aan volgens de geselecteerde temperatuur, maar je kunt het vermogen ook zelf aanpassen afhankelijk van de bereiding. Bij de ingestelde programma’s gebeurt dit uiteraard ook automatisch zodat je steeds energiezuinig kunt koken.

Keukenprins met 6,7 liter mengkomcapaciteit 

De mengkom van hoogwaardig roestvrij staal heeft twee warmte-isolerende handgrepen voor een veilige behandeling. Dankzij de capaciteit van 6,7 liter kunnen ook zeer grote warme en koude hoeveelheden worden bereid. Uiterst praktisch voor een groot gezelschap of voor patisserie.

Om verschillende gerechten volgens de regels van de kunst te kunnen bereiden, is de Cooking Chef uitgerust met diverse functies waaronder de ‘continue kook- en mengfunctie’ (een vaste roer- of mengstand), de ‘hoge snelheid-hoge temperatuurfunctie’ (mengen op hoge snelheid én op hoge temperatuur) en de functie ‘variabele snelheid’ (roeren op lage en op hoge snelheid). Met de timerfunctie kan je de kooktijd programmeren.

Accessoires

Met de 8 accessoires die standaard bij jouw Cooking Chef Gourmet keukenmachine KCC9060S geleverd worden, beschik je over een waaier aan culinaire mogelijkheden. Dankzij hun unieke vorm bereid en kook je vol vertrouwen. Er is geen enkele taak in de keuken ondenkbaar!

De Cooking Chef Gourmet keukenmachine KCC9060S is uitgerust met de volgende accessoires:

De flexiklopper: om sauzen en crèmes te binden en delicaat te homogeniseren.

Het roeraccessoire: met zijn ergonomische vorm is deze menger onnavolgbaar voor snelle bereidingen en stoofgerechten.

De foodprocessor: het mes is ideaal om ingrediënten in stukjes te snijden, te verkruimelen, te hakken en fijn te malen. Net als de 6 schijven om groenten en kaas te raspen of in plakjes te snijden.

De blender: om snel soep, compote, saus, ijs en drankjes te mixen, hakken, malen en emulgeren.

De K-klopper: onmisbaar om een homogeen beslag te maken.

De ballongarde: om alle bereidingen te emulgeren, te texturen.

De deeghaak: ideaal om brood en gebak te mengen en deeg luchtig te maken.

De stoommand: om gezond, zacht en snel te koken.

Deze veelzijdige keukenmachine is daarnaast ook uit te breiden met een breed assortiment aan overige accessoires, zoals een pastamaker, vleesmolen, multimolen, sapcentrifuge en veel meer. 

Kenwood ambassadeurs over de Kenwood Cooking Chef Gourmet

Onze Kenwood ambassadeurs Dimitri en Patricia gingen jou alvast voor en hebben de Cooking Chef Gourmet uitgebreid getest. Een greep uit de reacties van deze 2 kookfanaten op de allernieuwste keukenmachine van Kenwood:

"Het is nu heel makkelijk om chocolade te tempereren"

"Vele kant en klare kookprogramma's, erg handig!"

"Je kunt bakken tot wel 180 graden!"

"Slow cooking is mogelijk, denk aan b.v. stoofvlees; je kunt het 8 uur van te voren al aanzetten"

"Sous-vide is nu mogelijk geworden, dit omdat de nieuwe Cooking Chef Gourmet tot op de graad nauwkeurig is"

"De nieuwe Twist aansluiting maakt het super makkelijk om accessoires te bevestigen"

"Alle accessoires met de oude Bar aansluiting zijn op de Cooking Chef Gourmet aan te sluiten dankzij de handige Twist naar Bar adapter die los verkrijgbaar is"

"Je kunt er ideaal brooddeeg in laten rijzen. Dit komt omdat je deze machine tot op de graad nauwkeurig in kunt stellen"

"Goede prijs/kwaliteit verhouding"


Heb jij altijd al een echte keukenprins of -prinses willen zijn? Kijk dan hier voor meer informatie!


Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit weetje.

reageren

Plaats jouw reactie