blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

4 personen


120 min


  • 6 g droge gist
  • 265 g tarwebloem
  • 200 g speltmeel (of volkorenmeel)
  • 55 g 7-granen vlokken
  • 1 el appelstroop
  • 2 el olie
  • 9 g zout
  • 300 g water
 

7-granen vloerbrood Toegevoegd door: GKN

 

Vloerbrood wordt gebakken op een stenen vloer in de oven, dus niet in een broodblik. De knapperige korst van vloerbroden ontstaat doordat het deeg op de zeer hete stenen vloer snel dicht schroeit. Laat je inspireren door onderstaand recept van Kenwood Club lid GKN en ga aan de slag!

Bereidingswijze:

  • Meng met een houten lepel alle ingrediënten, behalve het zout en de olie, in de mengkom van de keukenmachine. Laat ± 20 minuten afgedekt staan.
  • Voeg dan het zout en de olie toe en kneed met de deeghaak op stand 2 in 10 tot 15 minuten tot een soepel deeg. Voeg zonodig nog wat bloem of vocht toe.
  • Vet een kom in met wat olie en doe het deeg hierin. Laat ± 1 uur rijzen tot dubbel volume.
  • Stort het deeg op een met zonnebloemolie ingevette werkplek, druk de lucht eruit en vorm er een losse bal van. Laat de bal ± 15 minuten afgedekt liggen.
  • Druk uit tot een ovaal en maak van het deeg een goed opgebolde bal die je door snel op het werkoppervlak te draaien op spanning brengt. 
  • Je kunt nu het brood 'versieren' met graanvlokken.
  • Bekleed een pizzaschep met bakpapier en leg het deeg erop. Dek af met een ingevet plastic folie. Laat het in ± 45 minuten tot bijna dubbel volume rijzen.
  • Verwarm de pizzasteen in de oven 60 minuten voor het einde van de rijstijd voor op 230 ºC. Zet na 15 minuten een lege braadslede, op de bodem van de oven.
  • Snij het brood eventueel vlak voor het de oven in gaat met een scherp mes enkele keren in.
  • Laat het deeg op de pizzasteen glijden. Giet kokend water in de braadslede om stoom te creëren en sluit direct de ovendeur.
  • Draai na 20 minuten de oventemperatuur terug naar 180 °C. Haal ook de braadslede met het eventueel overgebleven water uit de oven. 
  • ​De totale baktijd is ongeveer 40 minuten. Laat het op een rooster volledig afkoelen.

 

Beste GKN,

Hartelijk dank voor het insturen van je leuke brood recept!

Met culinaire groet,

Kenwood


 

14321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie