blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten

8 personen


45 min


  • 500 g aalbessen
  • 150 g suiker of erythritol ( koolhydraat arme suiker vervanger)
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemberpoeder of verse gember
  • Zout
  • Peper
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden of uitgeperst
  • 1 el kardemonpoeder
  • Blaadjes van een takje tijm
  • 1 el majoraan
 

Aalbessen chutney Toegevoegd door: Petra Barel van Monsjou

 

Wat een heerlijk recept, deze aalbessen chutney. Het smaakt lekker zoet en pittig en past perfect bij gegrild vlees van de barbecue, een kaasplankje of een simpele tosti.

Bereidingswijze:

 

  • Verwarm de olijfolie. Bak de fijngesneden ui glazig in de Kenwood Cooking Chef of in een pan.
  • Gebruik bij de Kenwood de roer arm. Voeg de fijngesneden paprika toe samen met de aalbessen en de andere ingrediënten.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken( in de Kenwood chef 102 graden en een interval roer stand 1). Het dikt dan iets in.
  • Proef de chutney, vind je hem nog niet zoet genoeg voeg dan nog wat suiker of erythritol toe.
  • Bewaard de chutney in gesteriliseerde afgesloten glazen potten in de koelkast. 
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie