blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Vegetarisch

5 personen


60 min


Voor ongeveer 20 stuks:

  • 1 kilo aardappelen (kruimig)
  • 100 g roomboter
  • 50 g slagroom
  • 3 eidooiers
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 4 eiwitten
  • 1 heel wit brood voor paneermeel fijn en grof
  • Zonnebloemolie om te frituren
 

Aardappelkroketjes Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Zelf aardappelkroketjes maken is erg leuk om te doen en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 3 uur wachttijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Snijd de korsten van het brood en laat het brood 1 uur in de oven drogen.
  • Haal het brood uit de oven en rol er met een deegroller overheen totdat het paneermeel de gewenste grootte heeft.
  • Doe het verkregen paneermeel in een zeef. Het fijne paneermeel gaat door de zeef en het grove paneermeel blijft achter in de zeef.
  • Schil de aardappelen en doe ze in de mengkom van je Cooking Chef met water en zout en stel je Cooking Chef in op 120 graden gedurende 20 minuten.
  • Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Laat kort droogstomen en doe ze terug in je mengkom.
  • Bevestig de K-klopper en maal de aardappelen fijn. Als de aardappelen fijn zijn, verwijder je de K-klopper en bevestig je de flexiklopper.
  • Voeg de roomboter toe en roer deze door de puree.
  • Klop daarna de eidooiers door de slagroom en roer dit mengsel ook door de puree.
  • Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Laat de puree 3 uur afkoelen in de koelkast zodat de puree steviger wordt.
  • Strooi wat fijne paneermeel op je werkblad.
  • Zodra de aardappelpuree voldoende is afgekoeld en stevig is, doe je de puree in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 20 bolletjes van ongeveer 40 gram.
  • Rol van deze bolletjes kleine kroketjes en haal door de fijne paneermeel.
  • Als je alle kroketjes hebt gerold, klop je de 4 eiwitten los en haal je vervolgens de kroketjes door het eiwit. Haal ze daarna door het grove paneermeel.
  • Frituur de kroketjes in de olie op 180 graden gedurende 2 minuten.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie