blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts
Valentijn

2 personen


45 min


  • 200 g aardbeien (vers of diepvries)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 230 g magere kwark
  • 2 el suiker of wat zoetstof
  • 100 g witte chocolade
 

Aardbeienmousse met witte chocolade Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Verras je Valentijn met een heerlijk romantisch dessert. Met deze gezonde aardbeienmousse met witte chocolade hartjes maak je zeker indruk!

1. Bij dieprvies aardbeien; ontdooi de aardbeien. Pureer ze met 2 el suiker of zoetjes in de blender tot een puree.

2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met 3 el water in een pannetje. Zet op laag vuur en laat de gelatine smelten, het mag niet koken. Doe de opgeloste gelatine bij de aardbeienpuree. Schep in een kom en laat 20-30 minuten staan totdat het mengsel wat dikker begint te worden.

3. Spatel beetje voor beetje de magere kwark door de aardbeienpuree.

4. Schep het mengsel in glaasjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

5. Bevestig de flexiklopper. Doe de chocolade in de mengkom van de Cooking Chef en zet de temperatuur op 45 °C en de roerinstelling op stand 3. Zet dan het verwarmingselement uit om de chocolade te homogeniseren en roer de chocolade koud. Bij 33 °C is deze gebruiksklaar. Je kan de chocolade natuurlijk ook au bain-marie smelten indien je geen Cooking Chef in je bezit hebt.

6. Doe de chocolade in een spuitzak. Knip een heel klein hoekje van de spuitzak en spuit hartjes van chocolade op een stuk bakpapier. Laat goed uitharden.

7. Decoreer de aardbeienmousse met  toefjes magere kwark, een blaadje munt, aardbeien en de witte chocolade hartjes.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie