blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef

15 personen


90 min


Voor het deeg:

  • 1 eidooier
  • 175 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 15 ml water
  • Mespunt zout


Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml volle melk
  • Vanillestokje
  • 50 g custard
  • 3 eidooiers
  • 100 g suiker
  • Overige benodigdheden:
  • 500 g aardbeien gehalveerd
  • Gekleurde fondant
  • Uitsteekvormpjes
  • Bakpapier
  • Bakbonen
  • Taartvorm 24 cm
 

Aardbeientaart Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Dat wordt smullen met deze prachtige aardbeientaart van Patricia! Maak jij dit recept binnenkort ook met jouw keukenmachine? 

Bereidingswijze:

  • Meng in de mengkom van je keukenmachine met de deeghaak de bloem, suiker en het zout.
  • Voeg vervolgens de boter, het water en de eidooier toe en laat de machine het deeg rustig zo’n 5 minuten kneden.
  • Haal het deeg uit de mengkom en dek het deeg af en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Maak je mengkom schoon.
  • Voor het maken van de banketbakkersroom houd je een half kopje melk apart en doe je de rest van de melk in de mengkom, met het vanillemerg en het vanillestokje en de helft van de suiker. Bevestig de flexiklopper.
  • Stel de machine in op 95 graden en laat de melk verwarmen. Als de melk warm is, verwijder dan het vanillestokje.
  • Meng in een aparte kom met een garde de eidooiers met de resterende suiker goed door elkaar.
  • Voeg dan daar de custard aan toe en roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg de apart gehouden melk toe en roer goed door. Doe een beetje van de warme melk bij dit eimengsel en meng goed.
  • Voeg vervolgens het eimengsel bij de warme melk en zet de machine naar 105 graden en de mixsnelheid op stand 1. Laat de room zachtjes doorkoken totdat het ingedikt is.
  • De banketbakkersroom is nu klaar. Laat deze afkoelen in de koelkast afgedekt met folie zodat er geen vliesje ontstaat.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg uit op een bloem bestoven werkblad. Rol het deeg 3 cm groter uit dan de bakvorm. Vet de bakvorm in met wat roomboter en bekleed de vorm met het deeg.
  • Prik gaatjes in het deeg zodat het niet gaat opbollen in de oven.
  • Pak dan een stuk bakpapier en leg dit op het deeg met de bakbonen en bak het deeg ca. 15 tot 20 minuten.
  • Haal dan de taart eruit en haal de bakbonen eraf en bak de taart nog 10 min zodat deze goudbruin en wat harder wordt.
  • Laat dit afkoelen en doe dan de banketbakkersroom erop en strijk uit met een lepel.
  • Doe vervolgens de gehalveerde aardbeien erop en de bloemetjes van fondant die je met de vormpjes gemaakt hebt.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie