blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten
Wereldgerechten

4 personen


150 min


Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • Lauwwarm water


Voor de vulling:

  • 500 g rundergehakt (uitgelekt)
  • 500 g uien
  • Halve bol knoflook
  • 1/2 winterpeen
  • 1 chilipeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 paprika
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl koriander gemalen
  • 1 bosje verse koriander
  • Voor de tomatensaus:
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Water
  • Klein beetje van de gehaktvulling
  • Voor de yoghurt:
  • Magere yoghurt
  • Bosje verse munt
 

Afghaanse Mantu met tomatensaus en yoghurt Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Geniet van de gevarieerde Afghaanse keuken met dit heerlijke Mantu recept van Patricia.  Mantu zijn driehoekige kussentjes van deeg, vergelijkbaar met de Italiaanse ravioli, die gevuld zijn met gehakt en uien. 

Bereidingswijze:

  • Doe de bloem, het ei, het zout en de olie in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de deeghaak en laat de keukenmachine het rustig mengen. Voeg steeds een klein beetje water toe totdat je een soepel deeg krijgt wat niet meer aan je handen plakt.
  • Dek het af met folie en laat het een half uurtje rusten.
  • Maak in de tussentijd de vulling; bevestig hiervoor het foodprocessor accessoire op je keukenmachine. Hak de uien, knoflook, winterpeen, chilipeper, paprika, en de verse koriander fijn (misschien dat je dit in 2x moet doen i.v.m. de hoeveelheid wat in de foodprocessor past.)
  • Doe het gehakt bij de fijngesneden groenten en meng goed door elkaar.
  • Doe dan de alle kruiden erbij en meng weer goed door elkaar. De vulling is nu klaar. Houd een beetje vulling apart voor de saus.
  • Ga dan verder met het deeg. Kneed het deeg nog een keer goed door met de hand en bevestig daarna de pastamaker op je keukenmachine.
  • Snijd een stuk deeg af en bestuif met een beetje bloem, zodat het niet aan de pastamaker blijft plakken.
  • Zet de pastamaker op stand 1 en haal het deeg erdoor. Dit doe je tot en met stand 6. Leg het vel deeg op een bloem bestoven oppervlak.
  • Als je al het deeg door de pastamaker heb gehaald, snijd je het in vierkantjes van ca. 5x5cm. Leg dan op ieder stukje deeg een beetje vulling.
  • Vervolgens vouw je de hoeken naar elkaar toe en druk je het deeg tegen elkaar aan.
  • De hoekjes die nog open zijn, vouw je ook weer naar elkaar toe zodat het pakketje dicht is.
  • Doe ca. 1 tot 1.5 liter water in de mengkom en plaats de stoommand in de kom. Smeer de bodem van de stoommand in met wat zonnebloemolie zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe de Mantu in de stoommand en stoom ca. 30 tot 40 minuten.
  • Doe in de tussentijd het beetje gehaktmengsel wat je apart hebt gehouden in een pan en bak met de tomatenpuree en wat water. Laat dit zachtjes pruttelen totdat je een saus hebt.
  • Doe de yoghurt in een kommetje, snijd de munt fijn en meng dit met elkaar. Houd een paar blaadjes munt apart voor de garnering.
  • Als de Mantu klaar is, schep het op een bord en doe daar wat tomatensaus over heen. Schenk daarna de yoghurt erover en garneer met een blaadje munt of koriander.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie