blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

10 personen


10 min


  • 350 g blanke amandelen
  • 350 g suiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 ei
 

Amandelspijs Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Zelf amandelspijs maken is helemaal niet moeilijk! Heerlijk voor in een banketletter, gevulde koek/speculaas of kerststol.

De bereidingstijd is exclusief het eventueel 4 dagen laten rusten van het spijs.

Bereidingswijze:

  • Plaats het snijmes in de kom van je foodprocessor en vul de kom met 350 gram amandelen, 350 gram suiker en 1 theelepel citroenrasp.
  • Zet je foodprocessor aan en maal de amandelen tot grove stukjes.
  • Voeg vervolgens een klein beetje losgeklopt ei toe.
  • Zet je foodprocessor weer kort aan tot het ei is opgenomen.
  • Voeg daarna weer een beetje ei toe. Laat je foodprocessor met pulsen doormalen tot een kneedbare massa ontstaat. Let wel op, maal met pulsen, want als je te lang blijft doormalen komt de olie van de amandelen eruit en is het amandelspijs mislukt. 
  • Pak de kneedbare bal amandelspijs met plastic folie goed in en laat het optioneel 4 dagen in de koeling rusten. De smaken kunnen zo goed inwerken.
  • Na 4 dagen kan het spijs verder bewerkt worden in bijvoorbeeld banketletters of gevulde koeken.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie