blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

10 personen


100 min


  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g boter
  • 160 g basterdsuiker
  • 1 kg elstar appels
  • 30 g suiker
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 100 g verkruimelde bitterkoekjes
 

Appeltaart met bitterkoekjes Toegevoegd door: Hanny

 

Appeltaart met een twist; dit recept van Hanny bevat bitterkoekjes wat een geheel eigen smaak geeft aan de appeltaart.

Bereidingswijze:

  • Doe het bakmeel, boter, basterdsuiker, snufje zout en 3/4 ei in je keukenmachine, bevestig de deeghaak en kneed tot mooie deegbal.
  • Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Druk een groot deel van het deeg in de springvorm. Houd een beetje van het deeg apart.
  • Snijd de appels en meng met de kaneel, suiker, rozijnen, cranberries en verkruimelde bitterkoekjes.
  • Doe het appelmengsel ook in de springvorm.
  • Maak reepjes van het deeg dat je apart hebt gehouden en leg deze over de taart. Bestrijk met het resterende ei. 
  • Bak 75 minuten in de oven op 170 graden.

Hanny,

Hartelijk dank voor het insturen van je leuke recept!

Met culinaire groet,

Kenwood

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie