blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


150 min


Voor de rijst:

  • 1 kg risotto rijst
  • Parmezaanse kaas
  • Saffraan
  • Groentenbouillon


Voor de ragout vulling:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 glas droge witte of rode wijn
  • Peper en zout
  • Suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Doperwten
  • Sjalotten
  • Wortelen
  • 5 kruidnagels
  • Mozzarella
 

Arancini Siciliani Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes, vaak gevuld met mozzarella en bolognese saus. Dimitri maakte deze Siciliaanse specialiteit en stuurde ons zijn recept toe.

Bereidingswijze:

Het maken van de risotto rijst:

  • Kook de rijst in je Cooking Chef. Breng twee liter water aan de kook. Als het water kookt voegt u de rijst, saffraan, groentenbouillon en wat zout toe.
  • Laat gedurende 20 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is.
  • Voeg na het koken wat boter en Parmezaanse kaas toe en laat de rijst rustig een paar uurtjes afkoelen.

Het maken van het de ragout saus:

  • Fruit in olijfolie het ui met de fijn gesnipperde wortelen. Zodra het slap begint te worden, voeg dan het gehakt toe. Dit moet goed rullen. Schep met een lepel al het vet weg, net zolang tot het helemaal droog is.
  • Voeg 2 blikjes tomatenpuree toe, een glas water en de knoflook, kruidnagels, laurierblad, zout, suiker en Italiaanse kruiden toe. (Tip: prik de kruidnagels in de teentjes knoflook, zo kun je deze later als de saus klaar is er makkelijker weer uit halen)
  • Voeg een glas wijn en doperwten aan de saus toe, en zet het vuur zacht.
  • Laat dit alles ongeveer 2 uur op een heel laag pitje doorkoken.

Het vullen van de Arancini:

  • Dit kan met de hand of gebruik hiervoor een handige Arancini mal.
  • Neem wat rijst in de hand en maak een holle bal, of gebruik de mal en vul het onderste bakje met rijst.
  • Leg nu het middenstuk erop en druk de rijst nu aan met het stampertje.
  • Voeg nu een laagje ragout en wat mozzarella toe. Met de hand: vul de halve rijst bal nu met het ragout en wat kleine blokjes mozzarella.
  • Doe hier weer een laagje rijst overheen en druk het aan. Met de hand: voeg weer een beetje rijst toe zodat de ragout niet meer zichtbaar is, en druk het goed aan tot een bal.
  • Haal nu de Arancini uit de mal.
  • Maak een bloempapje van water en bloem. Dit moet ongeveer net zo dik zijn als melk.
  • Dompel hier de Arancini in.
  • Leg de Arancini nu in een bak met gemalen broodkruimels op paneermeel. Klop het overtollige paneermeel van de Arancini af.
  • Zet een pan zonnebloemolie op. Let op: gebruik geen frituurvet, daarmee verpest je de Arancini.
  • Wacht totdat de olie ongeveer 180 graden is en bak de Arancini goudbruin.

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie