blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Soepen & sauzen

5 personen


30 min


  • 400 g asperges
  • 100 g uien
  • 100 g prei
  • 20 g boter
  • 750 g bechamel (zie recept)
  • 750g béchamel (zie recept béchamel)
  • 50 ml crème fraîche
  • Zwarte peper
  • 100 g selderij
 

Asperge-crème soep met crème fraîche, bieslook en zwarte peper Toegevoegd door: Kenwood Club

 

1. Blancheer de asperges tot ze gaar zijn en koel ze vervolgens af in een kom ijswater om de kleur te behouden. Snijd de ui, prei en selderij in het foodprocessor accessoire van je Kenwood Cooking Chef keukenmachine met behulp van het dunne snijmes.

2. Bevestig de Flexiklopper, zet de temperatuur van je Cooking Chef op de hoogste stand en de roerinstelling op stand 1. Doe de boter in de kom. Voeg de gesneden groente toe en roerbak het tot het gaar is (circa 10 - 15 minuten). Voeg de bechamelsaus (zie recept) en de asperges toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot het gaar is.
 
3. Laat de soep afkoelen en gebruik vervolgens de blender om de soep glad te maken. Haal voor een nog dunnere substantie de soep door de fijne zeef van de vergiet en pureerzeef. Breng het zachtjes weer op temperatuur. Garneer de soep met een balletje van de crème fraîche, de zwarte peper en fijngehakte bieslook.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie