blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Pasen

Voor 10 bagels, 10 personen


30 min


Voor 10 bagels:

  • 500 g tarwebloem
  • 1 zakje droge gist
  • 500 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel zout
  • 25 g zachte roomboter (ongezouten)
  • Eitje om de bagels in te smeren
  • Optioneel: sesamzaad
 

Bagels Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Wil je een keer wat anders dan een sandwich? Maak dan eens een bagel. Je kunt er eindeloos mee variëren, het is gemakkelijk te maken en het is ook nog eens ontzettend lekker.

Let op: de bereidingstijd is exclusief benodigde tijd voor het rijzen.

Bereidingswijze:

  • Doe de bloem, het gist en het water in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de deeghaak en laat je keukenmachine draaien.
  • Voeg daarna de honing, het zout en de roomboter toe en laat je keukenmachine draaien tot het een stevig en glad deeg is (ongeveer vijf a zes minuten).
  • Doe vervolgens een plasticfolie over de kom en laat het deeg zo’n 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg daarna uit de keukenmachine en leg het op een met bloem bekleed werkblad.
  • Verdeel het deeg in tien porties en maak vervolgens van elke portie een cirkel met een gat in het midden.
  • Leg een vochtige theedoek over de bagels en laat de bagels nog zo’n 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 C en breng een grote pan met water aan de kook.
  • Kook de bagels vervolgens een minuut aan elke kant en leg ze vervolgens op een schone theedoek.
  • Klop het ei los en bestrijk de bagels met het ei. Indien gewenst kun je de bagels bestrooien met sesamzaadjes.
  • Leg de bagels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bagels zit en plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak je bagels in 20 minuten goudbruin en laat ze daarna even afkoelen.
  • Serveertips: je kunt eindeloos variëren met het beleggen van de bagels. Wat dacht je van een bagel met gerookte kipfilet, avocado, sla en een tomaatje? Een bagel met brie, rauwe ham en rucola? Of de klassieker met roomkaas en zalm?
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie