blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

6 personen


70 min


  • 5 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 g magere kwark
  • 200 g zelfrijzend bloem
  • 100 g fijn havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanille aroma
  • 50 g chocolade
  • Snuf zout
 

Bananenbrood met chocolade Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 
 

 

Dit zelfgemaakte bananenbrood is echt een heerlijk tussendoortje voor jezelf of je kinderen. Wikkel het in een stukje aluminiumfolie of vershoudfolie en neem het mee voor onderweg, school of kantoor. 

Het bananenbrood is enkele dagen houdbaar, mits bewaard in een afgesloten bakje. 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met de zonnebloemolie in 5 minuten luchtig met een ballongarde.
  • Verwijder de schil van de bananen.
  • Bevestig de K-klopper. Doe alle ingrediënten in de mengkom erbij.
  • Mix het geheel tot een egaal beslag.
  • Is het mengsel te dik, voeg dan wat extra magere kwark toe of wat zonnebloemolie.
  • Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en schenk het beslag in het blik.
  • Bak het bananenbrood in 50-60 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Test of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is het brood klaar.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie