blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Ontbijt
Valentijn

4 personen


15 min


Voor 8 pannenkoeken

  • 1 rijpe banaan
  • 2 medium eieren
  • 85 g gemalen amandelen
  • ΒΌ tl kaneel
  • 2 tl suiker (of andere zoetstof)
  • 55 ml volle melk
  • 50 g gehakte pecannoten
  • Olijfolie
  • Wat room
  • Ahornsiroop
 

Bananenpannenkoeken met kaneel en pecannoten Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Begin je dag met een lach met deze onweerstaanbare bananenpannenkoekjes met kaneel en pecannoten. Snel en gemakkelijk te maken comfort food, waar iedereen blij van wordt.

Bereidingswijze:

  • Pureer de banaan in een kom met behulp van een vork.
  • Doe de gepureerde banaan samen met de eieren in de mengkom van je keukenmachine. 
  • Voeg hierbij de gemalen amandelen, kaneel, zoetstof en melk toe, bevestig de ballongarde en en mix het geheel goed door met snelheid 1.
  • Voeg de helft van de pecannoten toe en mix nogmaals met snelheid 1 totdat alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in een kan en laat het 3 minuten staan.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Vet de pan lichtjes in met olie.
  • Plaats het beslag met een grote lepel in rondjes in de koekenpan, ongeveer 8-10cm in diameter.
  • Bak de pannenkoeken aan één kant gedurende 1-2 minuten of tot er kleine bubbels verschijnen op het oppervlak.
  • Draai de pannenkoeken om en bak nog een minuut aan de andere kant of tot ze goudbruin zijn en haal ze uit de pan. Herhaal dit totdat alle beslag is gebruikt.
  • Doe wat room in een schone Kenwood mengkom en klop op medium snelheid tot er zachte pieken worden gevormd.
  • Serveer de pannenkoeken gestapeld op een bord, schep er wat room op, besprenkel met de overige pecannoten en met ahornsiroop. Smakelijk!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie