blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef

- personen


15 min


Voor 30 eclairs of 40 soezen:

  • 525 g volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 45 g custard of ma├»zena
 

Banketbakkersroom Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Maak eens zelf je eigen banketbakkersroom in plaats van uit een zakje. Veel lekkerder! Banketbakkersroom wordt bij veel gebakjes gebruikt o.a. eclairs, soezen of bij een puddingbroodje.

  • Doe een deel van de melk (450 gram), de helft van het suiker en het merg van 1 vanillestokje in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine.
  • Bevestig de flexiklopper en stel de temperatuur in op 99 graden. Laat de melk warm worden.
  • Meng de overige suiker en de 3 eidooiers in een schaaltje goed door elkaar. Doe er vervolgens 45 gram custard of maïzena bij en voeg langzaam steeds een beetje van de resterende melk toe. Blijf tussendoor goed roeren totdat al het melk toe is gevoegd en er geen klontjes ontstaan.
  • Zodra de melk in de mengkom van je Cooking Chef begint te koken, voeg dan een beetje van deze warme melk bij de koude vloeistof (custardmengsel) en roer goed door.
  • Zet daarna de temperatuur van je Cooking Chef op 105 graden en giet het custardmengsel in de mengkom bij de warme melk.
  • Zet de mixsnelheid op 1. Het mengsel zal nu snel heel dik worden. Laat het heel kort koken tot er luchtbellen ontstaan. De banketbakkersroom is nu klaar.
  • Giet de banketbakkersroom in een schaaltje, dek deze af met een stuk plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.  
32121 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie