blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

4 personen


90 min


  • 350 gram Amandelspijs
  • 250 gram Bladerdeeg
  • 2 eetlepels Suiker
  • 1 Eierdooier
 

Banketletter Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Het maken van een banketletter is super leuk voor in de koude winter dagen! Zie hieronder hoe jij stap voor stap de lekkerste banketletter maakt!
 

  • Neem de suiker en verdeel dit over je werkblad. Rol hier je amandelspijs op, de suiker maakt het rollen een stuk makkelijker.
  • Rol de amandelspijs tot deze 50cm lang is. 
  • Neem je deegroller en rol het bladerdeeg uit tot het een lengte heeft van 54cm, een breedte van 13cm en hij 1.5mm dik is.
  • Leg nu het amandelspijs langs de deegplak. Smeer het bladerdeeg in met een kwastje met water.
  • Rol nu voorzichtig het deeg om de amandelspijsrol heen. De naad van het bladerdeeg moet aan de onderkant zitten.
  • Maak met een kwastje een stuk bakpapier vochtig met wat water (dit om ervoor te zorgen dat het deeg op zijn plek blijft liggen tijdens het bakken en niet van vorm kan veranderen.)
  • Leg de rol nu in de vorm van een letter S op het bakpapier.
  • Smeer nu met een kwastje wat eigeel over de bovenkant. En laat het 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Smeer met een kwastje na 30 minuten nog een beetje eigeel over de banketletter heen en plaats dit nu direct in de voorverwarmde oven.
  • Bak de banketletter in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Een tip na het bakken: ga met een schone theedoek over de banketletter heen, je zult zien dat dit meteen een mooie glas geeft.

Je kan uiteraard altijd de amandelspijs en het bladerdeeg zelf maken.
Je vindt het recept voor de amandelspijs hier en je vindt het recept van het bladerdeeg hier.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie