blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Cooking Chef

12 personen


120 min


Voor het Bapao deeg:

  • 350 g bapao meel of gewone tarwebloem
  • 20 g verse gist of 7 g gedroogde gist
  • 2 el suiker
  • 2 el olie
  • 175 g lauw warm water


Voor de vulling:

  • 400 g rundergehakt
  • 3 kleine rode uien (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el Djahe
  • 2 el red bean paste of 2 el doperwten
  • 3 tl Chinese 5 kruiden (5 spices)
 

Bapao Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Bapao is een luchtig, gestoomd broodje met een heerlijke vulling, iedereen kent het wel. Maak dit heerlijke hartige hapje nu zelf thuis. 

Bereidingswijze:

Het maken van de vulling:

  • Doe de ui en knoflook in de foodprocessor en maal het fijn.
  • Heb je de Cooking Chef Gourmet KCC960S: doe een klontje boter in de mengkom en stel de temperatuur in op 180 graden.
  • Heb je de Cooking Chef KM096: doe een klontje boter in de mengkom en stel de temperatuur in op 140 graden.
  • Doe de fijngesneden ui en knoflook in de mengkom en start de Cooking Chef KM096 met de snelheid op stand op 3 en de Cooking Chef Gourmet KCC960S op de eerste snelheid (pijltje naar rechts).
  • Voeg het gehakt toe wanneer de ui bruin begint te worden. Laat dit rustig rullen.
  • Wanneer het gehakt bruin is geworden, voeg dan de ketjap manis, gembersiroop, honing, Djahé, bonenpasta, en de Chinese 5 kruiden (5 spices) toe.
  • Zet daarna de temperatuur op 98 graden en laat 20 minuten stoven.
  • Laat het gehaktmengsel uitlekken in een vergiet, zodat het, eenmaal afgekoeld, droog is. Zet apart.

Het maken van het deeg:

  • Doe het bapao meel (of gewone tarwebloem), verse gist (of gedroogde gist) samen met de suiker, olie en het lauw warme water in de mengkom. 
  • Heb je de Cooking Chef Gourmet KCC960S: ga naar het menu 'standaard deeg' en druk op enter. Druk op de knop om de machine te starten (gedraaide pijltje naar rechts). De machine gaat nu automatisch mixen. Voeg de 350 gram bapao meel of gewone tarwebloem toe in de mengkom en start de machine weer. Na een minuut gaat de machine vol automatisch over op kneden.
  • Heb je de Cooking Chef KM096: Stel de snelheid in op 1 of 2 en mix alles door elkaar tot er een deegbal ontstaat.
  • De deegbal kan daarna gewoon in de mengkom blijven rusten om te rijzen. Stel hiervoor de temperatuur in op 28 graden. Belangrijk is om de beschermkap erop te plaatsen, zodat er geen tocht in de mengkom kan komen tijdens het rijzen. Stel de timer in op 1 uur. De machine stopt dan automatisch.
  • Na het rijzen is het deeg bijna twee maal zo groot geworden. Snijd een stukje deeg af ter grootte van een pingpong bal.
  • Maak een kuiltje in de deegbal en vul deze met het gehaktmengsel. Vouw het deeg goed dicht en plaats de deegbal met de vouwnaad naar beneden op een stukje bakpapier van 10 x 10 cm.
  • Doe dit ook met de rest van het deeg en plaats in een oven om verder te rijzen (oven niet aanzetten, het gaat erom dat er geen tocht bij komt, wat het rijzen zal verstoren).
  • Na ongeveer een uur zijn de ballen ongeveer twee maal zo groot geworden. Plaats ze samen met het bakpapier in de stoommand.
  • Doe 1 liter water in de mengkom, stel de temperatuur in op 110 graden en de snelheid op stand 3. Plaats de stoommand.
  • Heb je de Cooking Chef Gourmet KCC960S: kies in het menu het programma 'Stomen', zet de tijd op 15 minuten en start het programma. 
  • Na 15 minuten stomen is de bapao klaar!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

wendy 

Leuk dat je dit recept hebt uitgeprobeerd Patricia!
Met culinaire groet,
Kenwood

Patricia Rovers 

Deze broodjes zijn echt super lekker. Super goed en lekker recept.

reageren

Plaats jouw reactie