blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Desserts

4 personen


40 min


  • 1 liter magere yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • 125 g kristalsuiker
  • Citroensap
 

Basis voor yoghurtijs Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Dit is een recept voor heerlijk romige yoghurtijs. Je kunt er naar wens nog van alles aan toevoegen.

Ik moet toegeven dat dit recept bij toeval is ontstaan. Ik ging aan de slag met het opkloppen van eiwitten. Al snel rook ik een geur van verwarmde eiwit. En inderdaad de temperatuur van mijn Kenwood Cooking Chef stond nog aan. Ik heb hier snel 125 gram kristalsuiker aan toegevoegd en heb ik er meringue van gemaakt. Deze meringue heb ik gemengd met hangop en vervolgens in de ijsbereider gedaan. Zo heb je een prima basis voor yoghurtijs.

Bereidingswijze

1. Minimaal 24 uur van te voren plaats je de vrieskom van de Kenwood ijsbereider in een plastic zak in de vriezer. Een avond van te voren maak je hangop van de magere yoghurt. Dit kan met bijvoorbeeld een kaasdoek. Maar ik gebruik altijd een kom, hierop leg ik een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt in de theedoek. Plaats in de koeling. Zodra de wei uit de yoghurt is onttrokken kan de hangop verwerkt worden.

2. Bevestig de ballongarde. Doe de eiwitten met de kristalsuiker en een paar druppels citroensap in de mengkom van de Cooking Chef. Citroensap helpt bij het opkloppen van het eiwit.

3. Zet de temperatuur op 100 °C. Meng de eiwitten en de suiker eerst op lage snelheid. Zet daarna de snelheid op maximaal. Gebruik hierbij de pulseerknop om de ballongarde op maximale snelheid tijdens het verwarmen te laten draaien.

4. Laat zodra de 100 °C bereikt is de eiwitten nog 2 minuten doorkloppen. Zet dan de temperatuur uit. Zodra de 45 °C bereikt is, dan is de meringue klaar. Laat de meringue goed afkoelen.

5. Roer de vanillesuiker door de hangop. Schep voorzichtig de meringue door de hangop.

6. Bevestig de Kenwood ijsbereider. Zet de roerinstelling op stand 1. Schep het mengsel in de ijsbereider. Laat de machine ongeveer 20 minuten draaien tot een yoghurtijs. Je kunt het ijs direct opscheppen of plaats het in een afgesloten bakje in de vriezer.

Tip: naar wens kun je allerlei soorten toppings gebruiken: gehakte noten, stukjes fruit, chocolade, verkruimelde koekjes.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie