blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Vlees

4 personen


30 min


  • 675 g bieflappen of magere runderlappen, in lange dunne reepjes gesneden
  • 1 el gemengde fijngehakte kruiden, peterselie, tijm, basilicum
  • Sap en geraspte schil van ½ citroen
  • Versgemalen zwarte peper
  • Bloem om te bestuiven
  • Plantaardige olie om te bakken


Voor de uienringen:

  • 1 kleine ui, in ringetjes gesneden
  • 1 eiwit, licht geklopt
  • 2 tot 3 el bloem


Om te serveren:

  • Geroosterde sneetjes brood
  • Gemengde sla
 

Beef burgers Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Maak heel gemakkelijk met een vleesmolen je eigen beef burgers met puur rundvlees, voor extra stevige en extra lekkere burgers!

  • Plaats de grove schijf in de vleesmolen (als losse machine of als accessoire op je keukenmachine beschikbaar) en maal het rundvlees in de mengkom.
  • Voor een fijnere structuur draai je het gehakt nogmaals door de molen.
  • Voeg de kruiden, het citroensap en de geraspte citroenschil toe plus royaal versgemalen zwarte peper.
  • Meng alle ingrediënten met de K-klopper op de laagste stand.
  • Verdeel het mengsel in 4 porties en kneed er met bloem bestoven handen dikke burgers van.
  • Bestrijk ze met olie en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke zijde onder een voorverwarmde grill of bak ze op middelhoog vuur in een pan.
  • Maak intussen de gefrituurde uienringetjes.
  • Wentel de ringetjes eerst door het eiwit en vervolgens door de bloem.
  • Verhit 2,5 cm olie in een pan en frituur de ringetjes in 1 tot 2 minuten goudbruin.
  • Garneer de burgers met de uienringen en serveer.
  • Lekker met geroosterd brood, een gemengde salade en de resterende uienringen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie