blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

6 personen


120 min


  • 100 ml volle melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren (medium)
  • Mespunt zout
  • 1 pak 250 g pure chocolade medaillons
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
 

Bossche bollen Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Je hoeft echt niet speciaal naar 's-Hertogenbosch te rijden voor deze specialiteit; je maakt de overheerlijke Bossche bollen gewoon thuis vanuit je eigen keuken!

Met de nieuwe Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood met o.a. automatische programma's voor soezendeeg en chocolade temperen is het echt een fluitje van een cent!

Bereidingswijze:

Voor het maken van het soezenbeslag:

  • Verwarm je oven voor op 210 graden.
  • Stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in: ga naar programma’s, selecteer het zoete programma, vervolgens kies je deeg en dan soezendeeg.
  • Bevestig de flexiklopper op je keukenmachine.
  • Programmafase P1: doe de melk, water, boter in de mengkom en start de keukenmachine door aan de knop te draaien.
  • Programmafase P2: voeg de bloem toe en laat draaien.
  • Programmafase P3: voeg de eieren één voor één toe (voeg het volgende ei pas toe zodra het ei goed is opgenomen in de massa).
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit er 6 dotten van.
  • Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar (let er op dat ze goed bruin worden. Ook de barstjes, die ontstaan tijdens het bakken, moeten bruin zijn. Anders stort je soes in elkaar).
  • Laat ze afkoelen voordat je ze gaat vullen. Als ze afgekoeld zijn, maak je onderin de bollen een gaatje.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig. Doe in een spuitzak en vul de bollen met de slagroom.

Om de chocolade te temperen:

  • Ga naar programma’s en kies zoet, selecteer chocolade temperen, vervolgens kies je pure chocolade.
  • Programmafase P1: bevestig het roeraccessoire en de klem.
  • Doe ¾ van je pak chocolade medaillons in de mengkom en start je keukenmachine.
  • Programmafase P2: voeg vervolgens de rest van de chocolade toe. Na ca. 40 minuten is de chocolade klaar.
  • Smeer vervolgens je Bossche bollen in met chocolade met een kwast en laat uitharden.

Tast toe!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie