blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts

4 personen


40 min


  • 500 g diepvries bosvruchten
  • 80 g basterdsuiker
  • 2 eiwitten
  • Citroensap
  • 150 ml water
 

Bosvruchten sorbetijs Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Op zoek naar een lekker recept voor sorbet ijs om zelf thuis te maken? Probeer dan dit recept voor verse bosvruchten sorbetijs eens!

Bereidingswijze:

  • Doe de basterdsuiker in een pannetje en laat bruin worden. Voeg dan het water toe en laat de suiker oplossen.
  • Voeg de diepgevroren vruchten toe.
  • Pureer het geheel in de hittebestendige blender (of laat eerst afkoelen tot kamertemperatuur) en laat afkoelen.
  • Klop 2 eiwitten stijf.
  • Bevestig de ijsbereider. Zet aan en schenk het bosvruchten mengsel in de ijsbereider. Voeg wat citroensap toe en de opgeklopte eiwitten.
  • Laat het geheel 20 minuten draaien en zet daarna in de vriezer tot gebruik.

Tip: schep het sorbetijs in een spuitzak en spuit het ijs in een glas.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie