blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen
Vlees

4 personen


30 min


Voor de pasta:

  • 300 g Durum bloem of tarwebloem
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout


Voor de stoofschotel:

  • 3 runderstooflapjes
  • 3 wortelen
  • Kastanje champgnons
  • 7 kleine uien
  • 2 glazen rode wijn (Chianti)
  • Peterselie
  • 5 teentjes Knoflook
  • 1 klein bosje tijm
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el bloem
  • Zout en peper
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Halve liter runderbouillon
 

Bourgondische pasta met stoofvlees Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Pasta op zijn bourgondisch! Maak eens een keer geen gewone pastasaus met tomaten, room en kaas, maar maak een pasta met stoofvlees. Zo lekker en weer eens wat anders!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 3 uur stooftijd.

Bereidingswijze:

Het maken van het pastadeeg:

  • Doe 300 gram Durum bloem of tarwebloem, twee eetlepels olijfolie en een snufje zout in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de deeghaak en zet de machine aan op snelheid 2.
  • Voeg nu langzaam 3 eieren aan het bloem toe, net zolang tot het bloem er korrelig uitziet; korrels ter grootte van ongeveer een halve centimeter. Om te testen of het deeg goed is, knijp je de losse korrels vast en ontstaat er een deegbal.
  • Bevestig de pastamaker met een pastaschijf naar keuze. Vul de trechter steeds met een beetje deeg en zet de machine op snelheid 2. Druk het rustig aan met de meegeleverde aandruk spatel.

Het maken van de stoofschotel:

  • Schil de uien en hak de wortelen en bleekseldeij in plakjes.
  • Snijd de runderstooflapjes en de champignons in blokjes.
  • Bak de ui zachtjes tot het glazig is en voeg dan de in stukjes gesneden runderstooflapjes bij. Braad even goed aan en zet het vuur daarna wat zachter. Bestuif het vlees met twee eetlepels bloem en roer even goed door.
  • Voeg de wortelen, bleekselderij en champignons toe, daarna ook het blikje tomatenpuree en roer goed door.
  • Voeg twee glazen rode wijn en een halve liter runderbouillon toe.
  • En voeg als laatste alle kruiden toe (knoflook, tijm, rozemarijn, larier, zout en peper).
  • Zet het vuur heel laag en laat dit alles ongeveer 3 uur stoven. Roer af en toe alles goed door.
  • Na drie uur stoven is het klaar. Zet dan een pan water op om de pasta te koken.
  • Kook de pasta ongeveer 4 a 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Schep de ingrediënten uit de stoofpan en voeg deze toe bij de gekookte pasta. Meng dit een beetje door elkaar.
  • Schep de pasta op het bord en bestrooi met een beetje fijn gesneden peterselie en geraspte parmezaanse kaas.

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie