blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

12 personen


20 min


Voor ongeveer 12 koekjes:

  • 1 ei
  • 4 eetlepels suiker
  • Poedersuiker
  • Bladerdeeg (zie recept)
  • Banketbakkersroom (zie recept)
 

Cannoncini Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Op zoek naar een authentiek Italiaans recept? Maak eens deze Cannoncini, heerlijke zoete Italiaanse gebakjes gevuld met banketbakkersroom.

Bereidingswijze:

  • Rol het bladerdeeg (zie recept) uit tot langwerpige stroken van ongeveer 20 a 25 cm lang.
  • Snij hieruit stroken van ongeveer 2 a 3 cm breed.
  • Rol de deeg stroken om de bakvorm (hoorn vorm). Begin vanuit de punt en rol langzaam half over de vorige strook. Druk aan het eind het deeg iets aan zodat het niet los laat.
  • Rol nu de gehele vorm over een laagje suiker.
  • Leg de hoorntjes op een stuk bakpapier en besmeer de bovenkant met een beetje losgeklopt ei. 
  • Bak de hoorntjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Laat de hoorntjes na het bakken iets afkoelen.
  • Doe de banketbakkersroom (zie recept) in een spuitzak en vul de hoorntjes. Bestrooi met een beetje poedersuiker voor het serveren.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie