blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

Voor ongeveer 50 koekjes/ personen


55 min


  • 3 hele eieren
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 400 gram bloem (plus extra voor het bestuiven)
  • 150 gram hele amandelen
  • Snufje zout
  • 1 vanille stokje of 1 zakje vanille suiker
 

Cantucci Toscane Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Doop deze heerlijke, harde Toscaanse koekjes in een kopje met espressokoffie of in een glaasje likeur.

Bereidingswijze:

  • Doe 2 eieren en 3 eidooiers in de mengkom (1 ei apart houden voor later) samen met 250 gram suiker. Bevestig de ballongarde en zet op langzaam door naar hoogste mix stand. Mix tot het ei helemaal licht van kleur is geworden.
  • Zodra het beslag licht van kleur is geworden kan de bakpoeder, wat zout en vanillesuiker of sinaasappel extract worden toegevoegd. Zet de machine weer even kort aan op vol vermogen.
  • Voeg de bloem toe. Vervang de ballongarde voor de deeghaak.
  • Zet de machine op stand 2 en laat deze rustig kneden. Mocht het deeg nog te plakkerig zijn, kan er nog een beetje bloem bij gedaan worden, tot het deeg een vaste deegbal is geworden.
  • Bestuif een werkplank met wat bloem en leg daar de deegbal op. Kneed nog wat met de hand door.
  • Maak het deeg iets plat en leg daar 150 gram amandelen op.
  • Kneed nu de amandelen goed door het deeg.
  • Maak van het deeg drie gelijke stukken en rol deze in staven van ongeveer 25 cm lang en 5 cm breed.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de drie rollen op.
  • Klopt 1 ei los en smeer deze met een kwastje over de rollen heen.
  • Bak de rollen ongeveer 20 a 30 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn geworden.
  • Haal de rollen uit de oven en snij deze schuin door, ongeveer 2cm breed. Laat de rollen niet afkoelen anders breken ze bij het snijden.
  • Leg de stukjes nu plat terug op het bakpapier en bak nu nog ongeveer 10 a 15 minuten op 170 graden tot de bovenkant licht begint te verkeuren.
  • De Cantucci koekjes zijn nu klaar. Na afkoelen kunnen ze 3 maanden in een koektrommel bewaard worden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie