blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Eieren en kaas
Wereldgerechten

6 personen


30 min


Voor ongeveer 6 kopjes Chawanmushi:

  • 1 el Mirin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout


Voor de Dashi bouillon:

  • 1 liter water
  • 1 zakje bonito vlokken
  • 1 stukje kombu (soort zeewier)
  • Paar garnalen (gambas)


Voor de vulling:

  • 6 eieren + Dashi bouillon
  • Shiitakes (Japanse champignons)
  • Stukje broccoli
  • Stukje wortel
 

Chawanmushi - Japanse eiercustard Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Maak je zelf graag sushi thuis? Serveer er dan eens deze Chawanmushi bij: een heerlijke gestoomd eigerecht. In Japan serveren ze dit samen met miso soep en groene thee bij een sushi gerecht.

Bereidingswijze:

  • Eerst ga je de Dashi bouillon maken. Dashi bouillon kun je tegenwoordig ook kant en klaar in poedervorm bij de toko krijgen, maar het is veel leuker om dit zelf te maken:
  • Doe anderhalf liter water in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine samen met een stukje kombu (soort zeewier).
  • Stel de temperatuur in op 110 graden en start het kookprogramma. Laat de kombu 10 minuten doorkoken.
  • Zet na 10 minuten koken het kookprogramma uit. Voeg nu de bonito vlokken toe aan het water.
  • Zodra de bonito vlokken naar de bodem gezakt zijn, kun je de bouillon zeven.
  • Doe op een zeef een stuk keukenpapier en giet hier de inhoud van de mengkom in.
  • De dashi bouillon is nu klaar en kan afgekoeld worden.
  • Doe vervolgens 6 eieren in een schaaltje, voeg hier de sojasaus, mirin en zout aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar, maar laat niet schuimen. Haal het ei mengsel daarna door een zeef.
  • Voeg bij het ei mengsel ongeveer de dubbele hoeveelheid aan dashi bouillon.
  • Vul 6 vuurvaste schaaltjes met de shiitake, broccoli, wat fijn gesneden wortelen en een paar garnalen.
  • Giet het ei-mengsel voorzichtig in de schaaltjes.
  • Doe ongeveer 2 liter water in de mengkom en plaats daarin de stoommand.
  • Plaats op de stoommand het schaaltje en een dekseltje. Je kunt er eventueel nog plasticfolie omheen doen om te zorgen dat er geen condensvocht in het schaaltje kan komen tijdens het stomen.
  • Stel je Cooking Chef in op 110 graden en laat het schaaltje ongeveer 15 a 20 minuten stomen.
  • Na het stomen ziet het gerecht er ongeveer zo uit als op de foto. Bestrooi eventueel met nog wat bonito vlokken voor een leuk effect: door de warmte gaan deze namelijk bewegen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie