blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef

18 personen


60 min


Voor ongeveer 18 stuks:

  • 200 g pure chocolade medaillons
  • 70 g pistachenootjes gepeld
  • 35 g kristalsuiker
  • 1 dessertlepel eiwit
 

Chocolaatjes met gesuikerde pistachenootjes Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Verwen je familie of vrienden eens met deze heerlijke chocolaatjes met gesuikerde pistachenootjes voor bij de koffie of thee. Wat zullen ze smullen!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Doe het eiwit bij de nootjes en meng door elkaar. Doe vervolgens de kristalsuiker erbij en zorg ervoor dat alle nootjes bedekt zijn met suiker. Droog de nootjes in de oven in ca.5 tot 8 minuten. Laat afkoelen. 
  • Bevestig het roeraccesoire en stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in. Ga naar programma's. Selecteer zoet en dan chocolade tempereren pure chocolade.
  • P1 Doe 150 gram chocolade in de mengkom en start de machine.
  • P2 Doe de resterende chocolade in de kom en druk op enter. 
  • Als dé machine klaar is pak je een eetlepel en lepel je kleine beetjes chocolade op wat vershoudfolie op een marmeren plaat of op je aanrechtblad. Doe dit wel snel anders stolt de chocolade al voordat je de nootjes erop legt. 
  • Plaats dan de nootjes op de chocolaatjes en laat de chocolaatjes drogen. 
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie