blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

6 personen


50 min


Voor de muffins:

  • 75 g (glutenvrij) havermeel
  • 75 g amandelmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el Choco Loco van Green Gypsy Spices *
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g appelmoes (ongezoet)
  • 4 Medjoul dadels
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren**
  • 6 kleine blokjes pure chocolade


Voor de topping:

  • 1 avocado
  • 1 el kokosolie
  • 3 Medjoul dadels (ontpit)
  • 2 el cacaopoeder
  • 6 frambozen of enkele blauwe bessen


Optioneel:

  • 1 el pistachenoten
  • 1 el kokosrasp
 

Chocolade brownies Toegevoegd door: Oh my Pie!

 
 

 

Een smaakvolle traktatie om in te bijten! Marike van Oh My Pie! toverde met enkele degelijke ingrediënten spontaan kleurrijke chocolade brownies op tafel.

Marike maakte deze chocolade muffins in een handomdraai met haar Kenwood Chef Titanium keukenmachine. Deze machine heeft al het grote werk voor haar gedaan, wat letterlijk een verademing was! 

Wist je dat dit recept ook met de kFlex foodprocessor kunt maken? Deze alles in één foodprocessor verandert eenvoudig van foodprocessor, naar keukenmachine, naar blender en heeft een basis waarop je drie verschillende accessoires kunt bevestigen. Zo kun je met de blender de ingrediënten (dadels, appelmoes, kokosolie en melk) fijnmaken. In de metalen mengkom kun je met de flexiklopper het beslag kloppen. En tot slot kun je in de kunststof mengkom, met behulp van de hakmolen, eenvoudig de ingrediënten (avocado, kokosolie, dadels en het cacaopoeder) fijnmalen tot mousse.

Hieronder vind je het recept van deze smaakvolle traktatie.

*Niet in huis? gebruik eens speculaaskruiden voor een spicy karakter! 

**Vegan of eivrij? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad of chiazaad + 6 el water met elkaar te mengen. Laat dit papje zo'n 15 minuten staan voordat je het gebruikt.

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 170 graden hetelucht en vet je muffinvormpjes in.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Ontpit de Medjoul dadels en maak deze samen met de appelmoes, gesmolten kokosolie en de plantaardige melk fijn met een blender.
  • Doe het beslag in de beslagkom en voeg hier de eieren of eivervangers aan toe.
  • Klop dit alles met door elkaar tot een smaakvol beslag. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Ik gebruikte hiervoor de Flexiklopper, wat een uitvinding, deze neemt tijdens het kloppen het hele beslag mee dankzij de flexibele klopper.
  • Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en duw als laatste een stukje chocolade in de muffins en voor de fruitige flierefluiters is het een smaaksensatie om een framboos of enkele blauwe bessen in het beslagje te duwen.
  • Schuif de trede met muffins de oven in voor een bruiningskuurtje van zo'n 30 a 35 minuten.
  • Laat de muffins afkoelen buiten de oven, ondertussen kun jij je uitleven op de chocolade crème!
  • Verwijder de avocado van z'n omhulsel en verwijder de pit.
  • Doe de avocado, de kokosolie en de ontpitte Medjoul dadels samen met het cacaopoeder bij elkaar en maal deze prachtige ingrediënten letterlijk tot mousse met een keukenmachine of staafmixer.
  • Zodra de muffins zijn afgekoeld kun je er een toef van de crème op plaatsen.
  • Decoreer jouw Parels naar wens. Strooi er bijvoorbeeld wat pistachekruim en kokosrasp overheen en plaats op iedere muffin een framboos, als kroon op het werk!
  • Geniet ervan met volle teugen! Serveer de muffins direct of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie