blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts
Valentijn

6 personen


15 min


  • 200 g pure chocolade
  • 3 grote eieren, gescheiden
  • 40 g basterdsuiker
  • 30 g gember, geschild en fijn geraspt
  • 140 ml slagroom
  • 30 g gekristalliseerde gember stukjes
  • ¼ tl chilivlokken
  • ¼ tl zeezout
 

Chocolade gembermousse Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Sluit je diner af met deze onweerstaanbare chocolademousse met gember afgetopt met chilivlokken en zeezout. Zoet met zout, een combinatie die verslavend lekker is!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 4 uur koeltijd

Bereidingswijze:

  • Voeg de chocolade toe in een hittebestendige kom en giet er 120 ml kokend water over.
  • Doe de eiwitten in de mengbeker en klop met de ballongarde van je Triblade staafmixer  totdat er stevige pieken vormen.
  • De chocolade zou inmiddels in het kokende water gesmolten moeten zijn. Voeg de geraspte gember toe en roer tot je een glanzend glad mengsel hebt. 
  • Voeg de suiker en eierdooiers toe in een middelgrote kom en klop met dezelfde ballongarde (je hoeft deze niet te reinigen) totdat het mengsel luchtig en crèmekleurig is.
  • Voeg de slagroom toe in de mengbeker van je Triblade staafmixer en klop de room met dezelfde ballongarde tot er zachte pieken ontstaan.
  • Meng het chocolade mengsel door de suiker en de eierdooiers in de middelgrote kom.
  • Voeg vervolgens ⅓ van de opgeklopte eiwitten toe in deze kom en meng goed door elkaar. 
  • Voeg de inhoud van de kom toe aan de overige eiwitten en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel tenslotte de slagroom voorzichtig in het mengsel en verdeel de mousse over 6 glazen/borden.
  • Top de mousse het af met gekristalliseerde gemberstukjes, bestrooi met chilivlokken en zeezout.
  • Laat de mousse 4 uur in de koelkast koelen voordat je het serveert.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie