blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Lunch
Ontbijt

6 personen


5 min


  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 4 medjool dadels, zonder pit
  • 4 el ahornsiroop
  • 100 ml hazelnootmelk
  • 4 el hazelnootboter
  • 75 g pure chocolade
  • Gehakte pistachenoten
 

Chocolade hummus Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Ben jij ook zo gek op hummus? Deze chocolade variant is heerlijk bij allerlei soorten fruit. Perfect voor na je zomerse BBQ of als snack. Dippen maar!

Bereidingswijze:

• Begin met het verwarmen van de hazelnootmelk met de ahornsiroop in een kleine steelpan op laag vuur.
• Breek de chocolade in de beker van je staafmixerset en voeg de hazelnootboter toe.
• Zodra de hazelnootmelk net aan de kook is gekomen, giet je de chocolade en notenboter erbij en mix je het met behulp van je staafmixer.
• Voeg pistachenoten toe aan het minihakselhulpstuk van je staafmixerset en pulseer kort zodat ze grof gehakt zijn. Zet apart.
• Voeg de kikkererwten en dadels toe aan het minihakselhulpstuk van je staafmixerset en pulseer tot je een grove, droge pasta hebt.
• Voeg de helft van het chocolademelkmengsel toe en pulseer, voeg vervolgens de rest toe en verwerk gedurende 30 seconden.
• Serveer gedecoreerd met gehakte pistachenoten.
 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie