Bijgerechten
Lunch
Ontbijt
6 personen
5 min
Ben jij ook zo gek op hummus? Deze chocolade variant is heerlijk bij allerlei soorten fruit. Perfect voor na je zomerse BBQ of als snack. Dippen maar!
Bereidingswijze:
• Begin met het verwarmen van de hazelnootmelk met de ahornsiroop in een kleine steelpan op laag vuur.
• Breek de chocolade in de beker van je staafmixerset en voeg de hazelnootboter toe.
• Zodra de hazelnootmelk net aan de kook is gekomen, giet je de chocolade en notenboter erbij en mix je het met behulp van je staafmixer.
• Voeg pistachenoten toe aan het minihakselhulpstuk van je staafmixerset en pulseer kort zodat ze grof gehakt zijn. Zet apart.
• Voeg de kikkererwten en dadels toe aan het minihakselhulpstuk van je staafmixerset en pulseer tot je een grove, droge pasta hebt.
• Voeg de helft van het chocolademelkmengsel toe en pulseer, voeg vervolgens de rest toe en verwerk gedurende 30 seconden.
• Serveer gedecoreerd met gehakte pistachenoten.