blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Pasen

Voor 1 ei personen


60 min


  • 200 g pure chocolade, opgedeeld in kleine stukjes
  • 25 g witte chocolade om te versieren
  • Een handvol gevriesdroogd fruit of hagelslag om te versieren
 

Chocolade paasei Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Inspiratie voor Pasen: maak je eigen chocolade paasei, de ultieme lekkernij!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 1 uur rusten

Bereidingswijze:

  • Bevestig het roeraccesoire en de klem en stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in. Ga naar programma's, selecteer zoet en dan chocolade tempereren pure chocolade.
  • Voeg 120 gram pure chocolade toe in de mengkom en start het temperen. Na 30 minuten moet de chocolade glad en gesmolten zijn. Volg de instructies op het display en voeg de resterende chocolade van 80 gram toe.
  • Zodra de chocolade volledig is getemperd, tilt u de kop van je machine op en schep je wat van de chocolade in de helft van een grote paasei mal.
  • Rol de mal rond zodat de chocolade de binnenkant van de mal volledig bedekt. Laat het teveel aan chocolade in de mengkom vallen en plaats de mal met de bovenkant naar beneden op een stuk bakpapier.
  • Herhaal met de andere helft van de mal. Zodra de tweede helft is gecoat, is de eerste helft klaar voor een nieuwe laag chocolade. Herhaal hetzelfde proces met beide helften van de mal tot de chocolade op is. Laat de helften op het bakpapier op een koele plaats rusten gedurende ongeveer 1 uur.
  • Haal de ei-helften uit hun mal.
  • Plaats een bakplaat een paar minuten in een warme oven om op te warmen.
  • Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en leg beide chocolade ei-helften met de bedrukte zijde naar beneden op de plaat. Laat de randen een beetje smelten, til ze vervolgens op en druk de helften samen, om een ​​heel ei te maken.
  • Versier met gesmolten witte chocolade en hagelslag naar keuze.
  • Dit recept kan ook worden gebruikt om een ​​wit of melkchocolade ei te maken, met 200 gram witte of melkchocolade en het selecteren van het wit / melkchocolade temperen-programma, binnen het Zoet-programmamenu en het volgen van de rest van de instructies zoals voorheen. Versier naar eigen voorkeur .
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie