blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

20 personen


40 min


  • 225 g zachte boter
  • 350 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 375 ml melk
  • 320 g bloem
  • 1 ½ tl baking soda
  • 6 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout


Voor de frosting:

  • 230 g cream cheese, op kamertemperatuur
  • 110 g boter, op kamertemperatuur
  • 380 g poedersuiker
  • 64 g cacaopoeder
  • Mespunt zout
  • 1 tl vanille extract
  • Voor de decoratie:
  • 3 x pak 3 surprise eieren
  • 1 pak kinderrepen
  • 2 x pak Kinderbueno (inhoud 5 stuks)
 

Chocolade taartjes voor kinderfeestjes Toegevoegd door: Marlouk Ort

 

Wat zijn deze smeuïge chocolade taartjes met cream cheese frosting en Kinderchocolade een leuk idee voor een kinderfeestje! Maak ze samen met de jarige en laat hem of haar de taartjes feestelijk versieren.

Bereidingswijze:

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet de bakvormpjes in met boter (genoeg voor circa 20 grote “cupcake” vormen, in de foto is gebruik gemaakt van oude crème brule glaasjes).
  • Zeef de bloem, cacao, baking soda en zout in een kom.
  • Bevestig de K-klopper en mix de boter en suiker in de mengkom van je keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Voeg daarna de eieren één voor één, en de vanille extract, toe. Blijf mixen.
  • Pak vervolgens het bloemmengsel en voeg een klein beetje toe. Voeg ook een klein beetje melk toe. Blijf zo doorgaan totdat alle ingrediënten goed gemixt zijn.
  • Schep het beslag in de bakvormpjes.
  • Bak de taartjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de taartjes goed zijn, prik je een sate prikker in het midden van het taartje. Als deze er schoon uit komt, is het taartje klaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.
  • Als ze afgekoeld zijn, kunnen ze versierd worden. Bestrijk ze eerst rijkelijk met een laag chocolate cream cheese frosting (zie onder voor de bereidingswijze).
  • Laat daarna je creativiteit gaan en plaats de verschillende kinderchocolade op de taartjes.

Bereidingswijze chocolate cream cheese frosting:

  • Meng met de K-klopper de cream cheese en boter in de mengkom van je keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Zeef de poedersuiker, cacaopoeder en zout om klontjes te voorkomen.
  • Voeg daarna het poedersuikermengsel toe aan het gladde mengsel en mix goed.
  • Voeg als laatste de vanille extract toe en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Hierna is het klaar om gebruikt te worden op de taart.

Beste Marlouk,

Hartelijk dank voor het insturen van je leuke recept!

Met culinaire groet,

Kenwood

54321 3 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie