blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef

Voor ongeveer 20 truffels - 10 personen


120 min


Voor de vulling:

  • 250 g roomboter
  • 200 g suiker
  • 150 g slagroom
  • Vanillestokje


Voor de truffels:

  • 3 a 4 chocolade repen melk of puur
  • Cacaopoeder
 

Chocolade truffels met vanille roomcrème vulling Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Deze goddelijke chocolade truffels met vanille roomcrème vulling moet je maken! Met de nieuwste Cooking Chef Gourmet keukenmachine hoef jij er zelf bijna niets voor te doen. Het moeilijkste werk, het temperen van de chocolade, doet de machine voor je.  

Bereidingswijze:

  • Snij het vanillestokje open, haal het merg eruit en voeg deze toe in de mengkom samen met de slagroom, suiker en de rest van het vanillestokje. Breng alles aan de kook. Zet de machine uit zodra het mengsel begint te koken. Laat het mengsel afkoelen. 
  • Zodra het mengsel goed is afgekoeld, haal je het vanillestokje eruit. Voeg de in stukjes gesneden roomboter toe. Bevestig de ballongarde en zet de machine aan op vol vermogen, tot er een mooie dikke crème ontstaat. Het mengsel moet ongeveer net zo dik zijn als mayonaise.
  • Stop het mengsel in een spuitzak met een brede spuitmond en spuit het mengsel in gelijke langwerpige rolletjes.
  • Plaats alles voor twee uur in de vriezer om hard te worden.
  • Kies in het menu van de Cooking Chef Gourmet uit de twee verschillende tempering programma’s: één voor pure chocolade en één voor witte of melk chocolade. (Stel op de 'gewone' Cooking Chef de temperatuur in op 47°C bij pure chocolade).
  • Bevestig het roeraccessoire. (Bevestig bij de 'gewone' Cooking Chef de flexiklopper.) Zet de snelheid op 1.
  • Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, is het klaar. Giet het over in een bakje.
  • Haal de truffels uit de vriezer en doop deze één voor één in de gesmolten chocolade.
  • Breng de truffel over in een bakje waar op de bodem een laagje cacao ligt.
  • Rol de truffel met een vork naar de andere kant van het bakje. Zo komt er aan alle kanten een laagje cacao over de gesmolten chocolade heen. Omdat de truffel nog bevroren is zal de chocolade vrij snel stollen en hard worden.
  • Leg de truffel op een uitlekbakje om de chocolade goed uit te laten harden.
  • De truffels zijn nu klaar. Je kunt de truffels in de koeling bewaren, zo blijft de chocolade hard.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie