blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Kerst
Valentijn

10 personen


150 min


  • 1 mespunt zout
  • 4 el cacaopoeder
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g pure chocolade 72%
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 397 g gecondenseerde melk (blikje)
  • 100 ml kraanwater (gekookt)
  • 2 eieren
  • 150 g melkchocolade
  • 250 ml slagroom


Optioneel:

  • Witte chocolade krullen ter garnering
 

Chocoladetaart met ganache Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Geniet van deze heerlijke smeuïge chocoladetaart met ganache, de ultieme guilty pleasure voor elke vrouw! 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (let op de temperatuur en baktijd kunnen verschillen per oven).
  • Bekleed de bodem van de springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom.
  • Hak de pure chocolade grof.
  • Doe de suiker, boter, helft van de pure chocolade, gecondenseerde melk en het kokend water in de mengkom.
  • Bevestig de flexiklopper en stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in op 50 °C.
  • Verwarm al roerend met de flexiklopper op laag vuur tot een gladde crème.
  • Voeg de droge ingrediënten toe in de kom en roer tot een stevig beslag.
  • Klop de eieren los, voeg ze toe en roer goed door.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 minuten in het midden van de oven.
  • Hak de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom.
  • Doe de slagroom in de mengkom, bevestig weer de flexiklopper en stel de machine in op 90 °C.
  • Verwarm de slagroom totdat hij net niet kookt. Voeg de chocolade bij de slagroom en meng tot een glad mengsel.
  • Laat de genache op kamertemperatuur zo'n 45 minuten tot 1 uur afkoelen.
  • Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog, dan is de taart gaar.
  • Neem de taart uit de oven en laat 30 minuten afkoelen in de vorm.
  • Verwijder de vorm en laat in ca. 1.5 uur volledig afkoelen.
  • Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar en smeer verder af.
  • Pak een witte chocolade tablet en schraap er met een scherp mes chocolade krullen van af. Garneer hiermee de taart.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie