blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

20 personen


35 min


Voor ongeveer 20 - 25 eclairs

  • 100 g boter
  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 ei voor het bestrijken van de eclairs
 

Eclairs met banketbakkersroom Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Wie kent deze klassieker uit de Franse patisserie nou niet? Deze goddelijke eclairs zijn gevuld met banketbakkersroom en getopt met chocolade ganache, verse aardbeien en karamel. 

Bereidingswijze:

Om de eclairs te maken:

  • Doe de boter, melk en water in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine en bevestig de flexiklopper. Stel de temperatuur in op 99 graden en zet de snelheid op 1.
  • Zodra de temperatuur 99 graden is geworden, voeg je de bloem toe en zet je de temperatuur uit. Laat de machine rustig het beslag doordraaien op snelheid 2 tot de temperatuur is terug gezakt naar ongeveer 40 graden.
  • Voeg, zodra de temperatuur ongeveer 40 graden is geworden, één voor één 4 eieren toe. Zet de snelheid hierbij op 4. Voeg pas het volgende ei toe, als de ei helemaal is opgenomen in het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en maak er rechte lijnen van het beslag op, van ongeveer 12 cm lang.
  • Bestrijk de eclairs met een kwast met wat ei. Zo krijgen de eclairs na het bakken een mooie glans.
  • Bak de eclairs 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 220 graden.
  • Pas als de eclairs helemaal bruin zijn geworden, mag de oven op een heel klein kiertje open om het bakstoom te laten ontsnappen. Zo kunnen de eclairs de laatste 5 minuten goed droog worden. Doe de oven niet eerder open, want dan storten de eclairs in!
  • Vul een nieuwe spuitzak met de banketbakkersroom (zie recept) en vul hiermee de eclairs.

 Om de chocolade ganache decoratie te maken:

  • Doe 250 ml slagroom in een pan en breng deze aan de kook (niet laten koken).
  • Doe een paar fijn gehakte repen chocolade in een schaal. Doe de chocolade, zodra de slagroom begint te koken, erbij.
  • Roer alles goed door elkaar. De chocolade ganache is nu klaar om de eclairs mee af te dekken. Tip: i.p.v. een chocolade ganache kun je de eclairs ook afdekken met glazuur in verschillende kleuren.
  • Top af met stukjes verse aarbeien en karamel decoratie (zie recept).
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie