blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Lunch

6 personen


15 min


Voor de pesto:

  • Klein bosje salie, de blaadjes
  • Klein bosje basilicum, de blaadjes
  • Handjevol rucola
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Kruidnagel
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el citroensap
  • 20 g pijnboompitten, geroosterd


Voor de flatbreads:

  • 12 verse vijgen, in vieren gedeeld
  • 4 tl suiker
  • 12 plakjes prosciutto
  • 6 flatbreads
  • Handjevol rucola
 

Flatbread met pesto en prosciutto Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Beleg je flatbread met heerlijke zelfgemaakte verse pesto, gegrilde vijgen en prosciutto. Een hemelse combinatie!

Bereidingswijze:

  • Doe de ingrediënten voor de pesto in een potje van je multimolen, bevestig het mes en het onderstel. Plaats de multiolen bovenop je keukenmachine, op het hoge snelheidaandrijfpunt, en pulseer tot de ingrediënten een ruwe pesto vormen. De pesto moet niet te glad zijn.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Deel je vijgen in vieren, leg ze op een bakplaat en bestrooi met de suiker. Grill gedurende 2 minuten tot de vijgen een beetje gekleurd en zacht zijn. Zet apart om af te koelen.
  • Grill de flatbreads aan beide kanten kort, zodat ze lekker bruin en warm worden.
  • Verdeel 1 eetlepel van de verse pesto over elke flatbread en beleg met de gegrilde vijgen en prosciutto. Serveer met een beetje rucola.

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie