blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Pasen

8-10 personen


60 min


Voor het deeg:

  • 225 g bloem
  • 145 g boter, in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • Snufje zout


Voor de vulling:

  • 25 g gemalen amandelen
  • 75 g gepelde pistachenoten
  • ½ tl zeezout
  • 75 g basterdsuiker
  • 90 g boter
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • Sap van 4 grote perziken, in plakjes
  • 2 el gesmolten boter
  • 2 el Demerara suiker
 

Frangipanetaart met perzik Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Frangipane met fruit is echt een goddelijke combinatie. Deze versie is met perzik, maar je kunt ook appels, peren, pruimen of nectarines gebruiken.

Let op: de bereidingstijd is exclusief 30 minuten koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Bevestig het mes en doe de bloem, boter en zout voor het deeg in de mengkom van je foodprocessor. Pulseer tot het mengsel de textuur van broodkruimels heeft, voeg dan het ei en 50 ml ijskoud water toe en pulseer opnieuw tot het mengsel zich tot een bal vormt. Haal het deeg uit de mengkom en leg het op een licht met bloem bestrooid oppervlak. Kneed kort. Druk het deeg aan tot een cirkel, wikkel het in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm je oven voor op 180C.
  • Maak de mengkom van je foodprocessor schoon, bevestig het schoongemaakte mes en pulseer de gemalen amandelen, pistachenoten en zout tot een grof zandige textuur. Bewaar in een aparte kom.
  • Voeg de suiker en boter toe aan de mengkom van je foodprocessor (het is niet nodig om de mengkom te reinigen) en laat de machine gedurende 3-5 minuten op een gemiddelde snelheid lopen, of totdat het mengsel bleek en donzig wordt. Voeg het ei toe en verwerk het nog een minuut, voeg dan het citroensap en de gemalen noten toe. Verwerk alles samen tot een pasta.
  • Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem. Rol uit, op een vel bakpapier, in een cirkel. Het hoeft niet perfect te zijn.
  • Leg het bakpapier op een bakplaat. Spreid het pistache frangipane mengsel over het midden van de cirkel, laat een rand van 5 cm rond de rand. Schik de gesneden perziken over de frangipane en vouw de rand over de perziken naar het midden, zodat je een 'schaal' vormt, om de vulling vast te houden.
  • Bestrijk het geheel, de frangipane en perziken, met gesmolten boter en bestrooi met de demerara suiker.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie