blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


60 min


Voor de pasta:

  • 100 g Durum bloem
  • 200 g tarwebloem
  • 3 eieren
  • Spinazie
  • Tomatenpuree


Voor de kaasvulling:

  • 4 soorten Italiaanse kazen: Gorgonzola, Fontina of jonge kaas, Mozzarella en Parmezaanse kaas
  • Halve liter melk
  • Bloem
  • Boter
  • Gebakken spekblokjes
  • Fijngesneden bieslook
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Voor de saus:
  • Pomodori tomaten
  • Slagroom
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • Laurierblaadjes
  • Ui
  • Knoflook
 

Gekleurde Cannelloni Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Experimenteer eens met gekleurde pasta, erg leuk om te doen. Je kunt de pasta heel gemakkelijk op een natuurlijke manier kleuren, met puree van bijvoorbeeld spinazie voor groene pasta, en tomaten voor rode pasta.

Bereidingswijze:

Het maken van het deeg:

  • Doe 100 gram Durum bloem en 200 gram tarwebloem in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine.
  • Bevestig de K-klopper en zet de machine op snelheid 2.
  • Voeg langzaam 3 eieren toe en laat de machine rustig door kneden tot er een deegbal ontstaat. Indien je de pasta wilt kleuren, dan voor groene pasta, gepureerde verse spinazie toevoegen, en voor rode pasta de tomatenpuree. Mocht het deeg nog korrelig zijn, voeg dan een beetje water toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden. 
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de hand nog een beetje door.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie eromheen.
  • Bevestig de lasagnemaker op het lage snelheidaandrijfpunt op de voorkant van je keukenmachine.
  • Snij een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem, zodat het deeg niet plakt in de lasagnemaker.
  • Zet de lasagnemaker op stand 1 en je keukenmachine op stand 2.
  • Druk het deeg rustig door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een mooi glad en recht vel ontstaat.
  • Zet de lasagnemaker daarna op stand 2 en haal hier het deegvel weer door. Ga zo door tot de laatste stand 9.
  • Leg het deegvel daarna op een schone doek te rusten, en ga verder tot al het deeg klaar is.
  • Als al het deeg klaar is, snij deze in plakken van ongeveer 10 cm lang. De Cannelloni vellen zijn nu klaar om later gekookt te worden.
  • Voor gekleurde Cannelloni kun je een paar stroken rode pasta en groene pasta vlechten op een lang vel gele pasta. Smeer de onderkant van een strookje pasta in met een beetje water en druk het zachtjes op de andere laag pasta.
  • Bestuif het deegvel met een beetje bloem zodat het niet in de lasagnemaker blijft plakken.
  • Stop het deegvel weer in de lasagnemaker op stand 6 en rol dit door tot de laatste stand 9. Het deeg zal er dan uit komen zoals te zien op de foto in de fotocarrousel.

Het maken van de kaasvulling:

  • Doe een flinke klont boter in de mengkom van je Cooking Chef en zet de temperatuur op 100 graden.
  • Bevestig de Flexiklopper en voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe. Laat dit goed mengen en een beetje koken.
  • Voeg een halve liter melk toe en laat de machine draaien tot het begint te koken en de saus heel dik begint te worden.
  • Voeg de vier verschillende kaassoorten toe en laat dit rustig smelten.
  • Voeg de fijngesneden bieslook, nootmuskaat, peper, zout en gebakken spekblokjes toe (kan ook met fijn gesneden ham).
  • Laat de vulling afkoelen. Door het afkoelen wordt de vulling vanzelf nog dikker.

Het vullen van de deegrollen:

  • Zet een pan water op met een beetje zout. Zodra het water kookt, kun je de deegvellen gaan koken, dit gaat vrij snel. Zodra het deegvel gaat drijven, kan het eruit geschept worden en in een bak met koud water geplaatst worden.
  • Leg een vel deeg op een schone snijplank en plaats kaasvulling over de hele lengte. Rol het deegvel op zoals te zien op de foto in de fotocarrousel.
  • Handel zo alle deegvellen af.

Het maken van de tomatensaus:

  • Doe de Pomodori tomaten in een pan met kokend water, haal deze er weer uit en stop ze in een pan met koud water. Op deze manier kun je daarna het vel gemakkelijk verwijderen. 
  • Zeef de tomaten en laat ze zachtjes inkoken tot het dik wordt.
  • Voeg wat kruiden toe, zoals een paar laurierblaadjes, zout, peper en wat Italiaanse kruiden, vers gesnipperde ui en wat knoflook.

Het bakken van de Canneloni in de oven:

  • Leg op de bodem van de overschaal een laagje tomatensaus. Dit om te voorkomen dat de Cannelloni op de bodem blijft vastplakken tijdens het bakken.
  • Vul de gehele ovenschaal met de Cannelloni en doe er nog een beetje tomatensaus overheen. Giet aan de zijkanten een scheut slagroom.
  • Strooi er als laatste nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas over.
  • Plaats in de oven op 200 graden, ongeveer 20 minuten.
  • De Cannelloni zijn klaar als de bovenkant bruin begint te worden.

Buon appetito!

32121 3 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie