blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vis

1-4 personen


Geen min


Voor de sushi vellen

  • Daikon
  • Wortelen
  • Bieten
 

Gekleurde sushi vellen Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Voor een oranje sushi vel:

  • Snijd de daikon en wortelen in blokjes, dit kan gemakkelijk met de Kenwood Blokjessnijder
  • Kook de blokjes tot deze zacht zijn geworden.
  • Doe de wortelen en daikon in de blender en maak er een puree van.
  • Plaats een siliconen droogvel op het droogrek van je droogoven.
  • Smeer nu de wortel/daikon puree zo glad mogelijk over het siliconen droogvel ongeveer 3 mm dik.
     

Voor een rood sushi vel:

  • Kook de daikon samen met de bieten tot deze zacht zijn geworden.
  • Plaats de bieten en daikon nu in de blender en maak er een puree van.
  • Plaats een siliconen droogvel op het droogrek van je droogoven.
  • Smeer dit glad uit over het siliconen droogvel, ongeveer 3 mm dik.

In de droogoven:

  • Plaats de droogrekken in de doorgoven en stel de temperatuur in op 57 graden.
  • Laat deze vervolgens voor ongeveer 4 uur staan.
  • Haal de vellen uit de droogoven.
  • De onderkant van de vellen zijn hoog-glans en de onderkant is mat.

Serveren:

  • Je kunt bij het rollen van de sushi kiezen of je de matte of de hoog-glans kant wilt hebben.
  • Je kunt de vellen ook door de tagliatele snijder halen om dunne reepjes te snijden.
  • Deze kan je dan weer vlechten en daar een heel bijzonder sushivel mee maken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo kan je veel verschillende kleuren maken, voor bijvoorbeeld groene vellen kan je daikon samen met broccoli gebruiken

Het sushi recept zelf staat ook op de Kenwood club site

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie