blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Vis
Voorgerechten

4 personen


20 min


  • 500 g verse sardines of ansjovis
  • 2 citroenen
  • 1 glas witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • Bosje verse platte peterselie
  • Gemalen zeezout
  • Gemalen zwarte peper
  • Azijn
 

Gemarineerde sardines in citroensaus Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Dip een lekker stukje stokbrood in deze hemelse gemarineerde sardines met citroensaus en je hebt een fantastisch voor- of bijgerecht!                                                    

Bereidingswijze:

  • Maak de sardines of ansjovis schoon. Verwijder de kop en de graat die in het midden zit. Leg de filets plat op een schaal.
  • Breng een kopje azijn samen met een glas witte wijn aan de kook. Zet uit, zodra het begint te koken, en giet een beetje over de filets heen. Laat 10 minuten intrekken.
  • Verwijder het azijnmengsel van de schaal en dep de filets af met een keukenrol. De filets zijn nu licht van kleur geworden.
  • Knijp een paar citroenen uit over de filets en schenk daar royaal goede olijfolie overheen.
  • Maal in een foodprocessor, of multimolen, 2 tenen knoflook, 1 rode ui en een bosje verse platte peterselie tot het heel fijngehakt is.
  • Stooi dit over de filets heen, samen met een beetje verse gemalen zeezout en zwarte peper.
  • Laat nu minimaal 4 uur intrekken in de koelkast of tot de volgende dag, dan zijn ze het lekkerst. De vis wordt als het ware door de citroen gegaard.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie