blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef
Desserts

Voor ongeveer 30 bonbons personen


120 min


Voor de chocolade:

  • Ongeveer 4 repen chocolade melk, puur of wit


Voor de vanilleroomcrème:

  • 75 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 50 g slagroom
  • Vanillestokje


Voor de karamelroom (optioneel):

  • 150 g suiker
  • 75 g slagroom
 

Gevulde chocolade bonbons Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Zelf je eigen gevulde chocolade bonbons maken... het lijkt een onmogelijke klus, maar met de Kenwood Cooking Chef Gourmet keukenmachine is het juist erg eenvoudig!

Met deze nieuwste keukenmachine van Kenwood gaat het temperen van de chocolade automatisch door te kiezen voor één van de twee tempering programma's voor pure of voor melk/witte chocolade.

Bereidingswijze:

Voor de vanilleroomcrème:

  • Snijd het vanillestokje open, haal het merg eruit en voeg deze toe in een pannetje samen met de slagroom, suiker en de rest van het vanillestokje. Breng alles aan de kook. Zodra het begint te koken, zet je de pan van het vuur af. Laat afkoelen.
  • Zodra het mengsel goed is afgekoeld haal je het vanillestokje eruit. Voeg de in stukjes gesneden roomboter toe. Bevestig de ballongarde en zet de machine aan op vol vermogen, tot het een mooie dikke crème is geworden.
  • Het mengsel moet ongeveer net zo dik zijn als mayonaise. Stop nu het mengsel in een spuitzak en bewaar het in de koeling tot het nodig is om de bonbons mee te vullen.

Voor de karamelroom (optioneel):

  • Breng in je Cooking Chef 150 gram (of in een pan met dikke bodem) suiker aan de kook en breng dit naar ongeveer 126 graden.
  • Voeg, zodra de suiker een karamel kleur krijgt, langzaam 75 gram slagroom toe.
  • Breng de temperatuur omlaag en blijf rustig door roeren tot de karamelroom zo dik als honing wordt.
  • Giet de warme karamelroom in een schaaltje en laat het rustig afkoelen.

Voor de chocolade malle:

  • Doe ⅔ van de chocolade in de mengkom van je Cooking Chef Gourmet keukenmachine (houd ⅓ apart; dit is later nodig om de chocolade snel af te laten koelen tijdens het temper programma).
  • Bevestig het roeraccessoire en start het temperprogramma op snelheid 1. De chocolade gaat nu smelten op een temperatuur van 47 graden. Zodra alle chocolade gesmolten is verschijnt er op het scherm een melding om het volgende ingrediënt toe te voegen. Voeg dan de apart gehouden ⅓ chocolade toe. Het programma gaat nu verder en zal nu afkoelen naar ongeveer 30 graden. Door de ⅓ bewaarde, afgekoelde chocolade gaat het afkoelen sneller. Dit maakt de chocolade straks ook knapperig met een mooie glans.
  • Zodra de chocolade getemperd is blijft de Cooking Chef Gourmet de temperatuur op 30 graden houden. Bij witte en melk chocolade is dat ongeveer 28 graden. Zo kun je zo meteen rustig de chocolade mallen vullen en in de koeling plaatsen.
  • Vul de chocolade mallen met de chocolade en houd de mal omgekeerd boven de mengkom om het overtollige chocolade weer op te vangen.
  • Plaats de mal ongeveer 30 minuten in de koeling tot de chocolade hard is geworden. Daarna kan het verder gebruikt worden om het te vullen.

Het vullen van de bonbons:

  • Als de chocolade in de mal hard is geworden, kan deze gevuld worden met de vanilleroomcrème en/of met de karamelroom.
  • Zorg ervoor dat de vulling niet hoger is dan de rand, omdat we deze weer gaan bedekken met chocolade.
  • De chocolade in de Cooking Chef Gourmet is nog 30 graden, zodat je heel gemakkelijk een laagje aan kunt brengen om de bonbons te sluiten. Strijk met een palletmes het overtollige chocolade af.
  • Vul zo alle chocolade mallen, sluit de bonbons met een laagje chocolade en plaats de mallen opnieuw in de koeling om hard te laten worden. 
  • Tip 1: Ter variatie kun je bij de vulling bijvoorbeeld ook wat noten of gemalen notenkaramel toevoegen. 
  • Tip 2: De chocolade die overblijft kun je in een bakje gieten, zodat het gaat stollen. Getemperde chocolade kan tot maximaal 3 maal opnieuw getemperd worden. Daarna zal het temperen niet meer goed lukken en zal de chocolade zijn glans gaan verliezen en niet meer knapperig worden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie