blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

1 brood/4 personen


60 min


Voor 1 brood:

  • 450 g speltgraan
  • 1 ½ tl zout
  • 1 ½ tl instant gedroogde gist (1 sachet)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 400 ml lauw water
 

Gezond speltbrood Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Profiteer maximaal van de gezonde voedingsstoffen en maal met een graanmolen je eigen speltmeel voor een gezond speltbrood. 

Let op: de bereidingstijd is exclusief 1½ uur rijzen.

Bereidingswijze:

  • Vet een 900 ml broodvorm in met de zonnebloemolie.
  • Bevestig de graanmolen op het lage snelheidaandrijfpunt op de voorkant van je keukenmachine. Zet de graanmolen op de fijnste stand en maal de speltgraan recht in een kom, op snelheid 1.
  • Verwijder de graanmolen en de mengkom van je keukenmachine.
  • Doe de rest van de ingrediënten met het speltmeel in de mengkom en bevestig de mengkom op je keukenmachine. Bevestig vervolgens de deeghaak. Schakel je machine in op minimale snelheid en laat het mengsel combineren tot een zacht, plakkerig deeg. Verhoog de snelheid naar snelheid 1 en kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Verwijder de mengkom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1 uur rusten, of tot het verdubbeld is in omvang.
  • Bevestig de mengkom opnieuw en kneed, met behulp van de deeghaak, op minimale snelheid gedurende ongeveer 30-60 seconden om nog eens goed te mengen. Leg het deeg in de voorbereide broodvorm en probeer de bovenkant een beetje glad te maken, want het deeg blijft kleverig.
  • Bedek het deeg met geolied huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Terwijl het deeg stijgt, verwarm je de oven voor op 190˚C.
  • Bak het brood in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, tot de bodem van het brood hol klinkt als je erop tikt. Laat afkoelen op een rooster. 

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie